18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Narednih dana temperatura iznad prosjeka, za vikend zahlađenje

BANJALUKA – U Republici Srpskoj narednih dana očekuje se promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima i temperaturom iznad prosjeka za ovo doba godine, a zahlađenje se očekuje za vikend, rečeno je Srni u Hidrometeorološkom zavodu Republike Srpske.
Dežurni meteorolog Igor Kovačić kaže da će danas duvati jak južni i jugozapadni vjetar, poslije podne pojačan, a ponegdje u planinskim krajevima biće olujnog karaktera.

„Padavina će danas biti samo na jugozapadu i jugu. U toku noći očekuje se naoblačenje s kišom, koje će biti prolaznog karaktera“, rekao je Kovačić.

Dugotrajnija i obilnija kiša očekuje se na jugu, a na sjeverozapadu i zapadu već sutra će doći do razvedravanja.

U odnosu na današnju temperaturu, koja će biti između devet i 16 stepeni Celzijusovih, sutra se očekuje nešto niža temperatura – od sedam do 13 stepeni Celzijusovih.

„Prema večeri i u noći temperatura će biti u padu, pa će iznositi između dva i šest, a u višim krajevima oko nula stepeni Celzijusovih“, napomenuo je Kovačić.

U srijedu će preovladavati promjenljivo do pretežno oblačno i prohladno vrijeme.

„Smjenjivaće se periodi suvog vremena sa kišom, koja može biti pljuskovitog karaktera“, rekao je Kovačić i dodao da se do kraja dana očekuje prestanak padavina.

Temperatura će biti između tri i osam, na jugu do 10, a na planinama oko nula stepeni Celzijusovih.

Kovačić navodi da će u četvrtak jutro biti pretežno vedro i da treba očekivati mraz, a temperatura će iznositi od minus dva do tri, na planinama minus četiri stepena.

Maksimalna dnevna temperatura i dalje će biti iznad prosjeka za ovo doba godine – od četiri do 10, na planinama oko jedan stepen Celzijusov, dok se prema noći očekuje novo naoblačenje.

U petak će biti pretežno oblačno, prohladno, mjestimično sa snijegom, a na jugu će padati kiša.

„Snježni pokrivač još nije izvjestan, ali sigurno je da će ga biti u višim planinama, a zbog temperature oko nula stepeni Celzijusovih još nije sigurno koliko i gdje će ga biti u nižim krajevima“, rekao je Kovačić.

Na prelazu u subotu doći će do osjetnog zahlađenja, pa će za vikend u svim krajevima jutro biti ledeno sa temperaturom ispod nule, dok će u toku dana biti nešto iznad nula stepeni Celzijusovih.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se