2 C
Zvornik
20. април 2024.

Narednih dana hladno i suvo vrijeme

BANJALUKA – Zbog razvedravanja, do kojeg će doći večeras, u toku noći i sutra ujutru očekuju se najniže temperature vazduha od minus 15 do minus osam, a na jugu Hercegovine oko minus pet stepeni Celzijusovih, rečeno je Srni u Hidrometeorološkom zavodu /HMZ/ Republike Srpske.

Dežurni meteorolog Milica Đorđević kaže da se u pojedinim višim predjelima na istoku očekuje i nešto niža temperatura, koja će na planinama dostići i minus 20 stepeni.

„Tokom dana sutra biće suvo vrijeme sa temperaturama od minus četiri do dva stepena, dok nas poslijepodne očekuje prolazno naoblačenje“, rekla je Đorđevićeva.

Ona je navela da se u srijedu nastavlja hladno vrijeme, s tim što će na istoku jutro biti i dalje hladno, dok u ostalim predjelima, zbog malo više oblaka, neće biti toliko izražen mraz.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus osam do minus tri, a na istoku minus 12 stepeni Celzijusovih.

U noći između srijede na četvrtka očekuje se slab snijeg, koji se najvjerovatnije neće zadržavati na tlu. Poslije toga slijedi razvedravanje, pa se očekuje malo jači mraz, te više sunčanih intervala.

Mraz će biti slabiji od vikenda, nakon 23. i 24. januara, sa jutarnjim temperaturama od minus osam do minus dva stepena Celzijusa, a u toku dana temperture će biti u blagom plusu, od dva do pet stepeni Celzijusovih.

Snježnog pokrivača trenutno ima na planinama, oko 20 do 35, i na istoku Republike Srpske u nižim krajevima od jedan do šest centimetara.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se