23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Majka ubila bebu, a psi lutalice rastrgli tijelo

Ispred OŠ „Desanka Maksimović“ u Biljači, kod Bujanovca, Zoran Ristić i nekolicina prolaznika nedavno su pronašli mrtvu bebu.

Sumnja se da je bebu rodila DŽ. R. (17) iz Biljače, protiv koje će Više javno tužilaštvo u Vranju podnijeti krivičnu prijavu zbog ubistva djeteta pri porođaju.

Mještani Biljače su uznemireni zbog saznanja da je novorođenče pronađeno bez nogu i ruku.

– Još sam pod utiskom jezivog prizora. O nemilom slučaju ništa ne mogu da komentarišem. Neko je prijavio slučaj policiji, koja je ubrzo stigla na mjesto tragičnog događaja – rekao je Zoran Ristić, koji radi u apotekarskim stanicama u Muhovcu i Biljači.

Portparol Policijske uprave u Vranju Goran Jovčić ističe da će protiv nepoznatog počinioca biti podnijeta prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistva djeteta pri porođaju. Jovčić je rekao da su na uviđaju u Biljači bili predstavnici policije, nadležnog Osnovnog javnog tužilaštva i ljekari. U vranjskoj policiji nisu saopštili ime i prezime osobe osumnjičene za čedomorstvo.

Prema nezvaničnim podacima, osumnjičena porodilja je u prisustvu roditelja bila podvrgnuta ginekološkom pregledu u Zdravstvenom centru u Vranju.

Leposava Jovčić, portparol Višeg javnog tužilaštva u Vranju, potvrdila je za „Blic“ da je u toku predistražni postupak.

– Policija u Bujanovcu 11. januara obavijestila je tužilaštvo da je u Biljači pronađen raskomadani leš novorođenčeta. Najvjerovatnije je da su leš bebe raskomadali psi lutalice. Naložena je obdukcija leša i DNK vještačenje zbog pronalaženja bioloških tragova – istakla je Leposava Jovčić.

Sahrana na seoskom groblju

Socijalni radnik Amet Arifi rekao je da je sproveo naredbu zamjenika tužioca iz Bujanovca da Centar za socijalni rad organizuje sahranu novorođenčeta. U dogovoru sa predsjednikom Mjesne zajednice Biljača sahrana je 12. januara obavljena na seoskom groblju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se