-0.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Lukač: Svako ko se ogriješi o zakon mora odgovarati

BANJALUKA – Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da privođenje pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske pokazuje da nema zaštićenih od zakona i da će svako ko se ogriješi o zakon, po zakonu i odgovarati.

On je poručio da, ako se ispostavi da su pojedini pripadnici policije bili umiješani u pljačku blindiranog vozila „Sektor sekjuritija“ 22. septembra prošle godine na auto-putu Banjaluka-Gradiška, za njih će to biti otežavajuća okolnost.

Lukač je rekao da je u toku intenzivna istraga u ovom slučaju i da će po njenom završetku javnost biti upoznata sa detaljima.

„U više navrata sam, i u razgovoru sa pripadnicima policije i u javnosti, govorio da kada je riječ o kriminalu, niko neće biti zaštićen, pa ni oni koji nose policijsku uniformu. Prema njima ćemo biti naročito rigorozni“, rekao je Lukač za „Glas Srpske“.

On je istakao da oni koji su dužni da štite zakon, a ogriješe se o njega, moraju znati da će snositi ozbiljne posljedice.

MUP Republike Srpske provjerava da li su pojedini pripadnici MUP-a umiješani u pljačku blindiranog vozila „Sektor sekjuritija“, koja je u septembru prošle godine izvršena nedaleko od mjesta Cerovljani.

U pljački je ukradeno 600.000 KM, a riječ je o novcu iz Unikredit banke koji je trebalo da bude transportovan u centralu u Zagrebu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se