5.9 C
Zvornik
19. април 2024.

Hapšenje zbog terorizma u Sarajevu

ISTOČNO SARAJEVO – Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ uhapsili su na Aerodromu Sarajevo lice čiji su inicijali M.K. /30/ iz Velike Kladuše nakon što je isporučeno iz Turske, zbog sumnje da je počinilo krivično djelo pripadanje terorističkoj grupi, saopšteno je iz Sipe.

Lice čiji su inicijali M.K. uhapšeno je sinoć po naredbi Tužilaštva BiH zbog sumnje da je počinilo krivično djelo pripadanje terorističkoj grupi i krivično djelo protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama.

Optužnica ovo lice sumnjiči da je od novembra 2014. godine do juna 2015. godine boravilo na sirijskom ratištu, gdje je učestvovalo u oružanim sukobima na strani takozvane „Islamske države“.

Tokom rada na ovom predmetu ostvarena je dobra policijska saradnja na nacionalnom i međunarodnom nivou, koja je rezultirala isporučenjem ovog lica iz Turske, nakon što je provelo određeni period u pritvoru.

Uhapšena osoba privedena je u Sipu zbog kriminalističke obrade, nakon čega će, na osnovu uputa postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, biti odlučeno o njenom daljem statusu.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se