18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Drininih 70 uspješnih godina

Krajem januara iz štampe izlazi „Monografija o FK Drini“

ZVORNIK – Krajem januara, svjetlost dana će ugledati „Monografija o 70 godina fudbalskog kluba Drine iz Zvornika“. Autori su novinari Milan Đorđić iz Donjeg Šepka i Drago Gajić iz Zvornika.

U Monografiji će se na oko 300 stranica teksta uz preko 100 fotografija, prikazati istorijat Drine od osnivanja, davne 1945. godine do danas.

Pisanje Monografije je prije pet godina, samoinicijativno pokrenuo mladi Milan Đorđić, a pri kraju mu se pridružio iskusni Drago Gajić, da bi zajedno priveli kraju ovo vrjedno štivo.

[quote color=“#020202″ bgcolor=“#efefef“ arrow=“yes“ align=“right“]

ZAHVALNOST VASIĆU I RADOVIĆU

Autori posebnu zahvalnost duguju Jelenku Vasiću, aktuelnom predsedniku Upravnog odbora Drine i Momčilu Radoviću, članu Upravnog odbora, koji imaju ogromne zasluge za izdavanje Monografije.

– Nakon preuzimanja Drine, Vasić se oduševio ovim projektom i dao nam veliku podršku da istrajemo. Isto tako i Momčilo Radović je sve vrijeme bio uz nas, prepoznao značaj knjige i davao nam podršku. Naravno zahvaljujemo se i svima ostalim koji su davanjem podataka ili fotografija o klubu, doprinijeli da ova knjiga bude što vrijednija, dodao je Milan Đorđić.

[/quote]

– Bilo je potrebno uložiti dosta truda i vremena, da bi se pronašli svi relevantni podaci o Drini, ali se isplatilo. Obišao sam veliki broj biblioteka i muzeja širom Bosne i Hercegovine i Srbije, prelistavajući stare novinske članke. Obavio sam dosta intevjua sa igračima, predsjednicima i članovima uprava i svima koji imaju podatke o bogatoj istoriji Drine. Bilo je trenutaka kada sma htio odustati, ali mi je u pomoć pritekao kolega Gajić, tako da smo zajedno uspjeli privesti kraju ovu vrjednu knjigu, rekao nam je Milan Đorđić.

Ovako obiman i značajan zadatak, nije se mogao obaviti bez timskog rada.

– Najveći dio posla uradio je Đorđić. Meni je bila čast raditi na ovoj vrjednoj publikaciji. Knjiga je tim vrjednija jer ima podataka od samih početaka, a takođe i o klubovima koji su bili preteče Drine kao što su „Sloga“ i „Zmaj od Noćaja“, koji su egzistirali prije Drugog svijetskog rata. Meni je ostalo da zajedno sa Milanom obradim period od postanka Republike Srpske, kada je Drina bilježila i neke od najvećih uspjeha. U svakom slučaju, bilo je zadovoljstvo raditi na ovakvom štivu, koje će nadamo se, biti na zadovoljstvo sviju kojima je Drina na srcu, rekao nam je Drago Gajić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se