15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Dikaprio priznao kako se osjeća povodom dodjele Oskara

Američki glumac Leonardo Dikaprio, koji je juče nominovan za Oskara za najboljeg glavnog glumca za ulogu u epskom trileru „Povratnik“, objasnio je danas u Londonu da nije nimalo nervozan pred dodjelu, jer je „dao sve od sebe“ na snimanju.

„Ne znam zašto bih morao da budem nervozan. Obavio sam sve što treba. Na snimanju dajete sve od sebe, to je sve što možete da učinite“, izjavio je 41-godišnji glumac u intrevjuu za BBC Radio 1 povodom premijere „Povratnika“ u Velikoj Britaniji.

„Ono što je utješno oko cijele te priče o nagradama je to što nemate apsolutno nikakvu kontrolu nad ishodom“, istakao je on.

Dikaprio, kome je ovo četvrta nominacija za prestižnu nagradu Američke filmske akademije, još uvijek nije osvojio nijednu zlatnu statuetu.

Tokom razgovora, Dikaprio je izrazio svoje zadovoljstvo što je film Alehandra Gonsalesa Injaritua, o nevjerovatnoj pustolovini slavnog američkog trapera Hjua Glasa, dobio 12 nominacija.

„To je sjajno. Zaista. Kada se tijelom i dušom angažujete za neku stvar, posebno za film koji se rijetko viđa u Holivudu“, naveo je Dikaprio.

„Riječ je o epskom umjetničkom filmu. Studija su navikla da se klade na sigurno, zato je velika stvar imati jedan ovakav film.

Upitan o šansama da ovog puta osvoji Oskara, Dikaprio je rekao da je „previše vezan za film da bi zaista znao da li zavređuje nagradu ili ne“.

Njegovi konkurenti u trci za prestižni trofej su Brajan Krenston (Trumbo), Majkl Fasbender (Stiv Džobs), Met Dejmon (Marsovac) i prošlogodišnji dobitnik Oskara Edi Redmejn (Dankinja).

Svečana dodjela Oskara biće održana 28. februara u Los Anđelesu, prenosi B92.net.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se