10.4 C
Zvornik
24. април 2024.

Dan Srpske je dokaz njenog jačanja

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se Dan Republike – 9. januar slavi kao dokaz njenog jačanja i opredjeljenja za njeno postojanje.

Dodik je nakon polaganja vijenaca na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske u Banjaluci rekao da je u toku raspada bivše Jugoslavije bilo legitimno da srpski narod u BiH iskaže svoj politički zahtjev i politički interes odlukom o formiranju Repubike Srpske.

„Drago mi je što u Republici vidim dobru atmosferu koja je potrebna da bi se obilježio važan dan u istoriji naroda i države Republike Srpske, koja je stvorena 9. januara 1992. godine odlukom političkih predstavnika srpskog naroda, prije oružanih sukoba u BiH“, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska je sa svim svojim kapacitetima posljednjih godina prošla veoma težak period kontinuiranog osporavanja, ali sa velikom ljubavlju naroda i opredjeljenjem da očuva njene institucije i njenu snagu.

Vijence na Spomenik poginulim borcima na groblju Sveti Pantelija položili su, osim predsjednika Republike, i srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, delegacija Narodne skupštine Republike Srpske, delegacija Vlade predvođena premijerom Željkom Cvijanović, Vijeća naroda, Parlamentarne skupštine BiH, Savjeta ministara BiH, Ministarstva odbrane i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH.

Vijence su položile i delegacije Boračke organizacije Republike Srpske, Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Saveza ratnih vojnih invalida, Saveza logoraša i Saveza opština i gradova Republike Srpske.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se