4.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Berlin: Pečenje pečenice na ražnju nekoliko Srba umalo stajalo života

BERLIN – Praznična euforija među Srbima u Njemačkoj poranila je, pa su pojedini domaćini već 5. januara natakli prasiće na ražanj i započeli pripremu božićne trpeze. Šestorica berlinskih Srba okupila su se kako bi ispekla šest prasića.

Poduhvat je, međutim, od samog početka bio osuđen na propast. Naime, kako piše nemački „B.Z.“, s obzirom na niske temperature, oni su odlučili da meso spremaju na ražnju unutar jedne napuštene fabričke hale u predgrađu Berlina Johanitšalu, a ubrzo su im se pridružile i ostale srpske porodice iz naselja, piše Blic.

Na početku pečenja sve je izgledalo uobičajeno, ali se dim ubrzo nakupio u zatvorenoj prostoriji, a situacija je postala alarmantna kad se jedan od njih onesvjestio od dima. Ispostavilo se da su sva šestorica domaćina pretrpjela teško trovanje ugljen-monoksidom, a onaj koji se prvi onesvjestio bio je čak i životno ugrožen!

Napuštanje neugašenog ražnja rezultiralo je zatim i manjim požarom, koji je vatrogascima prijavljen oko 12 sati. Oni su ipak ubrzo lokalizovali požar. Uz to, prasići za koje su Srbi umalo položili živote – takođe su, na opšte oduševljenje, spaseni iz požara!

Nije poznato da li će se domaćini suočiti sa nekim prekršajnim ili krivičnim prijavama, mada je jasno da ovakvo spremanje hrane – koje je rezultiralo i požarom – sigurno ne potpada pod striktne sanitarne regulacije kakve su na snazi u Njemačkoj.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se