23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Alumina: Saradnja sa rudnicima boksita iz Posušja i Širokog Brijega

Iz zapadne Hercegovine 90.000 tona boksita

ZVORNIK – Predstavnici kompanije „Alumina“ i rudnika boksita iz Posušja i Širokog Brijega dogovorili su danas u Zvorniku poslovnu saradnju za 2016. godinu. Dva rudnika iz zapadne Hercegovine, isporučiće u toku ove godine oko 90.000 tona rude boksita za potrebe rada zvorničke fabrike.

Predsjednik Upravnog odbora kompanije „Alumina“ Mile Matić smatra da je veoma važna saradnja sa ovim rudnicima, jer se, kako kaže, na ovaj način obezbjeđuju potrebne količine rude za redovno odvijanje procesa rada u zvorničkom kolektivu.

Prema dogovoru, rudnik iz Posušja treba da isporuči 50.000 tona, a rudnik iz Širokog Brijega 40.000 tona boksita u ovoj godini.

-Sa kompanijom „Alumina“ imamo veoma uspješnu poslovnu saradnju. To je naš strateški partner kojem isporučujemo rudu već duži niz godina – kaže Drago Galić, direktor rudnika boksita iz Širokog Brijega, koji je zajedno sa direktorom Rudnika boksita iz Posušja Petrom Petricem, razgovarao sa rukovodstvom „Alumine“.

Kako je rečeno, boksitna ruda na lokalitetima ova dva rudnika je izuzetnog kvaliteta, te da na području zapadne Hercegovine postoje značajne rezerve boksita koje, uz ulaganje i modernizaciju opreme, obezbjeđuju dugogodišnju eksploataciju i rad rudnika u Posušju i Širokom Brijegu.

Kompanija „Alumina“ ima poslovnu saradnju sa svim rudnicima boksitne rude u regionu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se