18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Vasilije Bošković jedan od najtrofejnijih sportista Zvornika

Veteran se ne predaje

ZVORNIK – Vasilije – Vaso Bošković, kapiten Odbojkaškog kluba , Drine,najstariji je odbojkaš Republike Srske i svakako jedan od najtrofejnijih sportista u gradu na Drini.Iako je na polovini četvrte deceniju života, igra kao mladić i i u svaku utakmicu unosi svoj osobeni temperament.

U svojim vitrinama čuva pehare za osvojene dve titule prvaka i jednu za osvojeni Kup Republike Srpske.

I ništa ne bi bilo čudno za jednog sportistu, da osvoji dvije titule prvaka, da se ne radi o uspjesima ostvarenim u razmaku od dvanaest godina.

Naime Bošković je jedini igrač iz sadašnje generacije Drine koji se okitio prvom titulom pravaka Republike Srpske u prvom prvenstvu koje je igrano ratne 1994. godine.

– Bili su to teški dani za naš narod pa i za sportiste.Sjećam se da smo na utakmice putovali kroz ratom zahvaćena područja.Završni turnir za prvaka igran je u Banja Luci 23. i 34. aprila 1994. godine.Mi smo savladali ekipu Jedinstva iz Brčkog nakon dramatične utakmice posle pet setova, priseća se Bošković.

Druga titula prvaka osvojena je u sezoni 2005/06. godine kada su Zvorničani slavili nad ekipom Gacka.Iste godine osvojen je i jedini trofej namjenjen pobjedniku Kupa Republike Srpske.

– Druga titula je posebno važna jer smo kao prvaci Republike Srpske, igrali u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.Ostaje žal što klub zbog finansijske oskudice, nema uslova da razvija talenat brojnih mladih odbojkaša kojih u Zvorniku ima na pretek.

Osim kraćeg igranja u Majdanpeku, Vasilije Bošković je sve vreme duge i bogate karijere ostao vjeran Drini iz Zvornika.

Popularni Vaso i ove sezone predvodi tim Drine u Prvoj ligi Republike Srpske.

D.Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se