9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Usporen saobraćaj na području romanijske regije zbog magle

Gusta magla jutros usporava saobraćaj na području romanijske regije, a zbog niske jutarnje temperature moguća je poledica, posebno u višim predjelima i preko planinskih prevoja, na prilazu tunelima i preko mostova i nadvožnjaka, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U ostalim krajevima Srpske, u kotlinama i uz riječne tokove mjestimično ima magle slabijeg intenziteta i ona za sada ne utiče bitnije na vožnju. Kolovozi većine puteva su suvi i mjestimično vlažni.

Dežurne ekipe preduzeća za puteve izvršile su preventivno posipanje.

Mogući su i sitniji odroni na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, posebno na putnim pravcima Banjaluka – Teslić, Dobro Polje – Miljevina – Brod na Drini, Mrkonjić Grad – Crna Rijeka, Jajce – Banjaluka i Karanovac -Kneževo.

Zbog izgradnje obilaznice na magistralnom putu M-16, dionica Karanovac – Crna Rijeka, u mjestu Bočac, saobraća se naizmjenično, lijevom trakom iz pravca Karanovca, a na dionici Crna Rijeka – Ugar zbog sanacije kolovoza moguće su povremene obustave. Na lokalitetu HE Bočac 2, na istom magistralnom putu, zbog miniranja terena u toku dana aktuelne su obustave saobraćaja, od 11.00 do 11.30 i od 13.30 do 14.00, svakim danom osim nedjelje.

U toku je rekonstrukcija i sanacija vodovodne i kanalizacione mreže na dionici magistralnog puta Čelinac – Kotor Varoš na području opštine Kotor Varoš, pa se saobraća jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila od 7.00 do 18.00 časova.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje – entitetska granica /Karuše/ na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska vozila i građevinskih mašina angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16.1, dionica Klašnice 1 – Prnjavor, naseobina Lišnja, od 7.00 do 19.00 časova.

Zbog deminiranja terena izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-14,1 dionica Brodsko Polje – entitetska granica /Brusnica/, na lokalitetu Klakar Donji od 8.00 do 15.00 časova, a u naselju Liješće, lokalitet Šikare od 8.00 do 16.00 časova, i to 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila.

U toku je izgradnja saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor – Doboj, dionica Gornja Vijaka2 – Razboj, u mjestu Dragalovci. Saobraćaće se nesmetano uz povremene potpune obustave za sva vozila u trajanju od najviše 45 minuta. Na ovoj dionici preko mosta u mjestu Dragalovci na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko pet tona ukupne mase i visine iznad 3,5 metra.

Zbog izgradnje puta Nevesinje – Berkovići dionica Vojne – Zovi Do saobraća se usporeno.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka 1 – Gornja Vijaka 2 privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog radova na izgradnji vijadukta na autoputu Banjaluka – Doboj, dionica Prnjavor – Doboj.

Na regionalnom putu R-413, dionica Kotor Varoš – Mitrovići zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže i proširenja kanalizacione mreže saobraća se naizmjenično jednom trakom.

Na regionalnom putu R-476 dionica Ukrina – Vijaka, u Vijačanima zbog sanacije kolovoza saobraća se povremeno jednom trakom. Jednom trakom saobraća se i na putnom pravcu Karanovac – Mitrovići na mjestu klizišta.

U Banjaluci će zbog modernizacije saobraćajnice do 25. decembra biti obustavljen saobraćaj u Ulici Veljka Mlađenovića, na dijelu od skretanja kod Gradskog olimpijskog bazena do mosta preko rijeke Vrbanja za naselje Česma.

U Federaciji BiH zbog većeg odrona kamenja na dionici Jablanica – Prozor na snazi je potpuna obustava saobraćaja. Ekipe putne službe su na terenu i rade na raščišćavanju.

Vidljivost je ovoga jutra zbog magle smanjena na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, na autoputu Tarčin – Zenica, kao i magistralnim putevima Zenica – Doboj, Doboj – Tuzla, Sarajevo – Mostar, Bugojno – Livno, Vitez -Travnik i Glamoč – Mlinište. Kolovoz je mjestimično vlažan, a zbog niske temperature moguća je poledica.

Na graničnim prelazima jutros nisu evidentirana duža zadržavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se