5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Realizovan projekat srednjoškolaca iz Zvornika i Sežane

U protekla tri dana u Zvorniku su boravili učenici, profesori i direktor iz srednje škole „Srečko Kosovel“ iz slovenačkog grada Sežana. Ova posjeta realizovana je u okviru uspješne saradnje ove škole sa zvorničkim SŠC „Petar Kočić“.

Gosti iz Slovenije prvog dana su sa zvorničkim učenicima uspješno realizovali projekat „Poređenje različitih igara kroz istoriju u Sloveniji i BiH“, te posjetili Slikarsku radionicu „Paleta“ gdje je Jovo Lalić, rukovodilac radionice, poklonio umjetničku sliku Dušanu Štolfi, direktoru škole iz Sežane.

Drugog dana posjete domaćini su za goste organizovali posjetu Andrićgradu uz pratnju vodiča, dok je posljednjeg dana organizovana i posjeta privrednom kolektivu „Obuća“ DOO.

Boravak u Zvorniku za 14 učenika, dva profesora i direktora škole završen je prijemom kod čelnika lokalne uprave koji su pohvalili dugogodišnju uspješnu saradnju dvije škole iz Slovenije i Republike Srpske. Zamjenik načelnika opštine Zvornik Bojan Ivanović poručio je da će lokalna uprava i ubuduće, kao do sada, pružati maksimalnu podršku ovakvim projektima i ovakvoj saradnji kroz koju se učenici druže i uče, ali se vrši i promocija naše opštine.

Direktori škole „Srečko Kosovel“ Štolfa i SŠC „Petar Kočić“ Biljana Pisić, podsjetili su da saradnja škola traje već osam godina, te poručili da će biti nastavljena realizacija njihovih projekata i uzajamne posjete.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se