23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Predstavljena knjiga „Srpski narod mora da oslobodi Kosovo“

MALI ZVORNIK – U Malom Zvorniku promovisana je knjiga „Srpski narod mora da oslobodi Kosovo i Metohiju“, autora Vojislava Šešelja.

Šešelj je rekao da je ovu knjigu napisao u okviru svog naučnog projekta „Srbi i novi svjetski poredak“, koji je započeo da stvara u Haškom Tribunalu, dodavši da je već napisao osam knjiga.

„Knjiga ‘Srpski narod mora da oslobodi Kosovo i Metohiju’, prije svega, predstavlja obradu haških optužnica u slučaju dva suđenja albanskim terorističkim vođama Fatmiru Ljimaju i Ramušu Haradinaju“, rekao je Šešelj.

On je dodao da su u knjizi obrađena i dva sudska procesi protiv Srba, od kojih je prvi Nikoli Šainoviću, Nebojši Pavkoviću, Vladimiru Lazareviću, Sretenu Lukiću, Dragoljubu Ojdaniću i Milanu Milutinoviću,a drugi policijskom generalu Vlastimiru Đorđeviću.

Šešelj je rekao da upravo radi na knjizi čiji je naslov „U Srebrenici nije bilo genoicida“ i dodao da je napisao već oko 800 stranica, dok će knjiga, koju namjerava završiti do maja iduće godine, imati oko hiljadu stranica.

„U ovoj knjizi obrađene su haške presude grupi oficira za Srebrenicu, te prsude Zdravku Tolimiru, Momčilu Krajišniku i Dragoljubu Miloševiću“, rekao je Šešelj.

Osvrćući se na svoj naučni projekat stvaran u Haškom Tribunalu, Šešeljje rekao da je do sada napisao knjige: „Govor mržnje kao zločin protiv čovječnosti“, „Haško inaugurisanje govora mržnje“, „Srpski narod mora da oslobodi Republiku Srpsku Krajinu“, „Haški globalistički obrazac totalitarnog pravosuđa“, „Sistematsko kršenje procesnih prava Slobodanu Miloševiću tokom haškog suđenja“ i „Haška antisrpska giljotina“.

Prema njegovim riječima, u ovom naučnom projektu obradio sam sve haške presude i prvostepene i drugostepene i one koje su izrečene i Srbima i Hrvatima i Muslimanima i Albancima i Makednocima.

„Obradio sam mnoge druge Haške dokumente, osporavajući njihov istorijsko-politički koncept i to sam u nekim knjigama zaista opširno obradio“, rekao je Šešelji istakao da je upoređivao haške presude i dokazivao da jedan aršin tamo važi za pravoslavne Srbe, a drugi za sve ostale.

Ističući da, u okviru svog naučnog projekta, ima napisanog materijala za još pet knjiga, Šešelj je rekao da će ih, ako mu Bog da zdravlja, završiti za pet-šest godina.

O knjizi Vojislava Šešelja govorili su, između ostalih visoki funkcioner Srpske radikalne stranke Sulejman Spaho i predsjednik SRS Dragan Đurđević.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se