8.1 C
Zvornik
24. април 2024.

Poboljšana naplata omogućila ulaganja

ZVORNIK – Zahvaljujući poboljšanju stepena naplate potraživanja Akcionarsko društvo „Vodovod i komunalije“ uspjelo je da iz vlastitih sredstava uloži više od 80.000 KM za rekonstrukciju glavnog cjevovoda u Karakaju koji spaja grad sa izvorištem Tilića ada.

Po riječima Jovana Tomića, direktora AD „Vodovod i komunalije“ na ovaj način značajno su smanjeni gubici na vodovodnoj mreži.

– Samo u tom dijelu gubici su bili 25 litara u sekundi te smo zamjenom cjevovoda omogućili kvalitetniji rad bunara na Tilića adi i on sada neće morati da radi maksimalnim kapacitetom. Poslije rekonstrukcije vodovodne mreže u gradu i drugih zahvata, te ovim u Tilić adi uspjeli smo riješiti dio gubitaka u vodovodnoj mreži. Nastavićemo sa otkrivanjem tačaka gdje nam se javljaju gubici i njihovim saniranjem – rekao je Tomić.

On je dodao da se stepen naplate potraživanja popravio te je on na tom nivou da preduzeće u finansijskom smislu može normalno funkcionisati.

– Pored poboljšane naplate treba dodati i da se završava priključivanje korisnika u projektu „Vodovod sjever 2“, odnosno u selima na sjeveru naše opštine čime će i ovom stanovništvu biti omogućeno da imaju riješeno pitanje vodosnabdijevanja – istakao je Tomić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se