15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Održan koncert klasične muzike

ZVORNIK – U zvorničkom Domu omladine večeras je, u okviru muzičke turneje pod nazivom „Muzička akademija u univerzitetskim gradovima Republike Srpske“, održan koncert klasične muzike.

Prorektor Univerziteta Istočno Sarajevo Sandra Ivanović rekla je Srni da se radi o koncertima koji se održavaju u svim gradovima gdje postoje fakulteti Univerziteta Istočno Sarajevo.

Ona je dodala da su na koncertu nastupili studenti i profesori Muzičke akademije Univerziteta Istočno Sarajevo izvodeći najpozantija djela klasične muzike.

„Nastupili su studenti solo na violini i gitari, orkestar harmonika, kao i svjetski prvak u harmonici Aleksandar Nikolić, dok je premijerno izvedena kompozicija za violončelo i klavir“, rekla je Ivanovićeva.

Prema njenim riječima, Muzička akademija je u prošloj godini proslavila jubilej – 20 godina rada, promovišući umjetnost i kulturu kao jedan od osnovnih i plemenitih zadataka.

„Promovišući istinske vrijednosti, ulažemo napore da se Muzička akademija i Univerzitet Istočno Sarajevo na najuspješniji način predstavi na domaćoj i svjetksoj muzičkoj sceni“, istakla je Ivanovićeva.

Koncertna turneja počela je nastupima profesora i studenata Muzičke akademije u Vlasenici, Doboju i Bijeljini, večeras u Zvorniku, a biće nastavljena u Palama.

Turneja se u ovom semestru završava tradicionalnim Novogodišnjim koncertom koji će biti održan u Istočnom Novom Sarajevu, a u narednom semestru Trebinje, Foča i Brčko biće gradovi-domaćini turneje.

Učenike akademije pozdravio je zamjenik načelnika opštine Zvornik Bojan Ivanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se