15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Nova godina u Domu za stara lica

ZVORNIK – Direktor Doma za stara lica Zoran Radosavljević rekao je da će u ovoj ustanovi za korisnike biti priređen svečani doček Nove godine, kao i proslava svih nastupajućih praznika.

– Kao i prethodnih godina Dom za stara lica prirediće doček Nove godine sa svečanim ručkom i uveče zakuskom, u novogodišnjem ambijentu. Svi zaposleni radiće tokom novogodišnje noći kako bi korisnicima bilo što prijatnije – najavio je Radosavljević.

On je napomenuo da u ovoj ustanovi tradicionalno praznuju sve republičke i vjerske praznike čime se doprinosi da se svi osjećaju kao dio jedne velike porodice.

Govoreći o planovima Doma za stara lica, Radosavljević je napomenuo da će u 2016. godini akcenat biti dat na izgradnji lifta i ambulante što će doprineti poboljšanju uslova u ovoj ustanovi i omogućiti proširenje kapaciteta.

– Na samom početku godine tražićemo odobrenje lokalne skupštine da nam da saglasnost da jedan dio potrebnih sredstava obezbijedimo iz kredita, te da obezbijedimo i ostala potrebna sredstva kako bi do kraja godine realizovali planirano. Opremanjem ambulante dobili bi smo uslove da internisti i ostali specijalisti dolaze kod nas, a ne bi smo mi morali odlaziti u Zvornik. Izgradnja lifta omogućila bi nam povećanje kapaciteta za 7 do 10 kreveta, odnosno na raspolaganju bi bilo 45 kreveta što nam u ekonomskom smislu mnogo znači – istakao je Radosavljević.

Napomenuvši da Dom broji 32 korisnika, on je rekao da je cijena mjesečnog smještaja 660 KM, odnosno 695 KM za korisnike kojima je potrebna tuđa njega i pomoć.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se