18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Danas hladnije, popodne povećanje oblačnosti

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje pretežno sunčano vrijeme sa nešto nižom dnevnom temperaturom nego prethodnih dana.

U krajevima u Gornjem Podrinju i Sarajevsko-romanijskoj regiji magla će se zadržati duži dio dana. Popodne se očekuje povećanje oblačnosti na sjeveru i u Krajini, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab i promjenjiv vjetar, na jugu slaba bura. Popodne će u u Dinarskom planinskom pojasu jačati sjeveroistočni vjetar, a na jugu bura.

Najviša dnevna temperatura od četiri do osam, na jugu oko 14 stepeni Celzijusovih, u krajevima gdje se magla zadrži duži dio dana biće dosta niža.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros na sjeveru i sjeveroistoku preovladava oblačno vrijeme, a magle ima po kotlinama u centralnim i istočnim krajevima. U većini predjela je vedro.

Sokolac je jutros sa minus devet stepeni bio najhladniji. U Kupresu i Šipovu u 7.00 časova izmjereno je minus sedam stepeni, u Bugojnu, Gacku i Istočnom Drvaru minus šest, u Nevesinju i Livnu minus pet, u Ribniku, Bileći, Bihaću, Jajcu, Kupresu i Sanskom Mostu minus četiri, u Banjaluci, Prijedoru, Novom Gradu, Srpcu, Driniću, na Han Pijesku, Sarajevu, Rudom, Tuzli i Zenici minus tri, u Doboju, Foči, Krupi na Uni, Srebrenici, Goraždu, Gradačcu i Čapljini minus dva, a u Bijeljini, na Ivan-sedlu, u Višegradu, Zvorniku i Mrkonjić Gradu minus jedan.

Na Bjelašnici, na Čemernu, u Mostaru i Kalinoviku izmjeren je jedan stepen, u Trebinju tri, a u Neumu šest stepeni Celzijusovih.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se