1.4 C
Zvornik
23. април 2024.

Asfaltirane tri ulice

BRATUNAC – U bratunačkim prigradskim naseljima Podčauš i DŽanići asfaltirane su tri ulice.

Opština Bratunac za uređenje i asfaltiranje tih ulica i još neke radove na sanaciji puteva izdvojila je oko 70.000 KM.

Načelnik opštine Nedeljko Mlađenović rekao je da je riječ o gusto naseljenim ulicama u neposrednoj blizini centra Bratunca koje ranije nisu asfaltirane i uređene zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa.

„Nakon mnogo peripetija, uspjeli smo regulisati imovinsko-pravne odnose, platiti nekim vlasnicima po nekoliko desetina metara kvadratnih zemljišta, da bi imali zadovoljavajuću širinu ulica, odnosno asfaltnih puteva u tim naseljima, pa tek onda se pristupilo uređenju trasa i asfaltiranju ukupno oko 700 metara dugih ulica“, pojasnio je Mlađenović.

On je najavio da će se u narednoj godini nastaviti realizacija projekta rekonstrukcije i proširenja primarne i sekundarne gradske vodovodne mreže koja je započeta prije nekoliko mjeseci.

Mlađenović kaže da je vrijednost tog projekta pet miliona maraka, a da će u narednoj godini početi izgradnja novog objekta Doma zdravlja te pristupnih puteva do novog mosta preko Drine, između LJubovije i Bratunca, čija je izgradnja u toku, a finansira je Vlada Srbije.

Prema njegovim riječima, vrijednost radova u okviru ova tri projekta, koji će se izvoditi na području bratunačke opštine, prelazi 10 miliona KM i iduća godina će biti rekordna po investicijama u Bratuncu.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se