19.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Zvornik posjetio ambasador Makedonije

ZVORNIK – Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović upriličio je prijem za Njegovu ekselenciju ambasadora Republike Makedonije u BiH Rami Ređepija tokom kojeg je pokrenuta inicijativa za bratimljenje opštine Zvornik i makedonske opštine Veles.

– Mi u Ambasadi, pored političkih i diplomatskih aktivnosti imamo i aktivnosti u okviru kojih posjećujemo lokalne zajednice jer smatramo da je to neophodno i jako korisno za dvije zemlje. Zato sam danas gost kod vašeg načelnika, a cilj posjete je da uvežemo naše lokalne zajednice sa vašim lokalnim zajednicama i da vidimo da li možemo naći zajedničke tačke saradnje u ekonomskim, kulturnim, sportskim, turističkim i drugim oblastima. Zato smo pokrenuli inacijativu da opštinu Zvornik zbratimimo sa našom opštinom Veles. Nadamo se da će to brzo biti realizovano, a na osnovu toga da krene i saradnja dvije opštine i šire – rekao je Ređepi.

Načelnik Stevanović se zahvalio ambasadoru Ređepiju na današnjoj posjeti u okviru koje su, kako je rekao, razgovarali o raznim temama.

– Makedonija je zemlja koja je, rekao bih, nekoliko koraka ispred na putu ka Evropskoj Uniji u odnosu na nas. Imamo od njih šta naučiti, imamo šta čuti, a pokrenuli smo i pitanje uspostave bratskih odnosa sa opštinom Veles u Makedoniji. Zahvalni smo na ponudi dalje saradnje. Mislim da ćemo veoma brzo koračati tim putem i mislim da se na ovakav način saradnja lokalnih zajednica iz raznih zemalja unapređuje, dolazi do razmjene iskustava i lokalnog rukovodstva i naših državnika, ali i samog stanovništva u kulturnoj, sportskoj, turističkoj i svakoj drugoj oblasti – istakao je Stevanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se