15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Turski ambasador: Zvornik ima potencijale za razvoj ekonomije i ekonomskih odnosa

ZVORNIK – Ambasador Turske u BiH Džihad Erginaj ocijenio je danas da je Zvornik grad koji u mnogo čemu može biti primjer drugim gradovima u BiH.

Nakon razgovora sa načelnikom opštine Zvornik Zoranom Stevanovićem on je izjavio da Zvornik ima dobru industrijsku i svaku drugu infrastrukturu, što može biti veliki potencijal za razvoj ekonomije i ekonomskih odnosa u budućnosti, ali je i grad koji je i u procesu povratka učinio mnogo i može biti primjer drugima.

– Danas smo imali prilike iz prve ruke od načelnika da vidimo šta je to što Zvornik čini zanimljivim partnerom i u trgovini i u ekonomskom i svakom drugom smislu. Dobili smo konkretne smjernice koje ćemo iskoristiti i preusmjeriti ih na naše privrednike i njihovu pažnju skrenuti na Zvornik. Prošle sedmice učestvovali smo na Investicionoj konferenciji u Srebrenici gdje se razgovaralo o tome šta se do sada radilo u Srebrenici i šta se planira za budućnost. Međutim, ovaj današnji moj susret sa načelnikom Zvornika i par drugih susreta koje ću imati mislim da su jako korisni, jer se proširuju potencijali i razgovori na Podrinjsku regiju – istakao je Erginaj.

U zajedničkoj posjeti Zvorniku sa ambasadorom Turske danas je bio i potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić koji je rekao da je Zvornik grad gdje je pozitivan suživot, gdje su dobri odnosi, gdje su pozitivna kretanja, sa željom i sa ciljem da se unaprijedi saradnja, prije svega ekonomska, kulturna i svaka druga između Turske i Zvornika kao značajnog privrednog centra u Podrinju.

– Smatrali smo da je dobro da se razgovara i da se otvori komunikacija. Naravno, Turska puno ulaže u oblasti poljoprivrede, puno je pomogla prilikom sanacija poplava koje su zadesile BiH, a i Zvornik. Sigurno je ovo prilika da se analizira i šta je urađeno, ali i da se stvaraju uslovi kako bi se u narednom periodu više uradilo u ekonomiji i više uradilo kad je u pitanju zapošljavanje. Ja sam zahvalan načelniku što nas je primio danas, odvojio svoje vrijeme i vjerujem da će ova saradnja i veza koja je uspostavljena u narednom periodu dati dobre rezultate. Vrlo je važno i to što nam je rekao načelnik, a to je da je opštinska administracija u punom raspolaganju i na usluzi svim investitorima. Nije to baš slučaj u svim mjestima u BiH, ali radujem se ovom odnosu i radujem se da u nekom narednom periodu prisustvujemo nekom projektu koji će označiti i ozvaničiti da je ova posjeta bila uspješna – poručio je Salkić.

Načelnik Stevanović je izrazio zadovoljstvo današnjom posjetom ambasadora Turske podsjetivši da od ranije postoji odlična saradnja, jer je Ambasada Turske pomogla sa 150.000 KM u sanaciji klizišta koja su se pojavila nakon prošlogodišnjih poplava.

– I danas smo razgovarali o budućoj saradnji, o novim projektima, ponudili smo Njegovoj ekselenciji da prenese poruku investitorima iz Turske koji su raspoloženi da ulažu na ove prostore da je Zvornik otvoren grad, da će pružiti svu logističku podršku koja se može pružiti poslovnom čovjeku ili kompaniji koji žele da ulažu i zapošljavaju na ovom prostoru – istakao je Stevanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se