23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Završen uviđaj, čeka se kvalifikacija djela

SARAJEVO – Završen je uviđaj u kući u kojoj je nekoliko minuta prije ponoći samoubistvo izvršio Enes Omeragić, osumnjičeni za napad u sarajevskom naselju Rajlovac u kojem su poginula dvojica vojnika Oružanih snaga BiH u Sarajevu, potvrđeno je Srni iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Tužilaštvo BiH još se nije oglasilo povodom sinoćnjeg ubistva dvojice vojnika Oružanih snaga BiH, a čeka se zvanična kvalifikacija djela, odnosno da li je u pitanju terorizam.

Ubica dvojice pripadnika Oružanih snaga BiH izvršio je samoubistvo nakon što su pripadnici policije okružili njegovu kuću u sarajevskom naselju Sokolje.

Stručnjak za borbu protiv terorizma DŽevad Galijašević rekao je Srni da se Omeragić nalazi na spisku Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH kao potencijalna prijetnja i prolazi kroz obavještajno-bezbjednosne evidencije.

„On je povezan sa vehabijskim pokretom i od ranije je poznat bezbjednosnim agencijama. Ovaj napad je dokaz da je počela odmazda koju vrše povratnici sa sirijskog ratišta, njihova rodbina ili lica koja imaju vezu sa dešavanjima u Siriji“, rekao je Galijašević.

On je naveo da je Omeragić rođen 1981. godine u Parizu, te da je održavao veze sa radikalnim islamistima u Francuskoj i Siriji.

„Omeragić je poznavao i Bajru Ikanovića, radikalnog islamistu i borca ‘Islamske države’, koji je bio pod lupom Sipe. Ovaj napad je veliki propust bezbjednosnih agencija u BiH, s obrzirom na činjenicu da se Omeragić slobodno kretao iako je bio na spisku Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH kao potencijalna prijetnja“, istakao je Galijašević.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se