18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tona ukupne mase

BANJALUKA – Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izdao je naredbe o zabrani saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tona ukupne mase i prevoza eksplozivnih materija na pojedinim putnim pravcima u Srpskoj danas i sutra radi preduzimanja bezbjednosnih mjera i radnji.

Zabrana saobraćaja za ovu kategoriju vozila uvedena je na magistralnom putu Vlasenica – granica Republike Srpske/Federacije BiH /Luke/, granica Republike Srpske/Federacija BiH /Caparde/ – granica BiH/Republike Srbije /Karakaj/, Karakaj dva – Vlasenica, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Ova zabrana uvedena je i na regionalnim putevima Konjević Polje – Bratunac jedan, Bratunac tri – Drinjača, Zeleni Jadar – Bratunac jedan, Milići – Zeleni Jadar i Zeleni Jadar – Skelani.

Zabrana prevoza eksplozivnih materija uvedena je na magistralnom putu Zvornik – Konjević Polje – Vlasenica, Vlasenica – MEJI Luke, MEJI Memići – Karakaj, te na regionalnom putu Konjević Polje – Bratunac, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Ova zabrana je uvedena i na regionalnim putevima Drinjača – Bratunac,

Bratunac – Srebrenica – Zeleni Jadar – Skelani i Milići – Zeleni Jadar – Srebrenica.

U sjedištu MUP-a, centrima i stanicama javne bezbjednosti, te policijskim stanicama tokom trajanja zabrane neće biti izdavana odobrenja za prevoz eksplozivnih materija, dodaje se u saopštenju.

Centri javnih bezbjednosti Bijeljina i Istočno Sarajevo odrediće alternativne pravce i preusmjeriti saobraćaj teretnih vozila preko 3,5 tone ukupne mase na te pravce, dodaje se u saopštenju.

Režim saobraćaja u Srebrenici danas i sutra biće izmijenjen radi bezbjednog održavanja Investiciono-razvojne konferencije „Srebrenica 2015“, najavljeno je iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

Saobraćaj će biti izmijenjen u kraku Ulice 27. jula, od kružnog toka kod Robne kuće do Islamske vjerske zajednice, koji će umjesto jednosmjernog biti dvosmjerni.

U užem centru Srebrenice u potpunosti je zabranjen saobraćaj od jutros 5.00 časova pa do sutra u 15.00 časova, i to od kružnog toka Ulicom Srebreničkog odreda do motela „Alić“, kao i Ulicom Vase Jovanovića.

Iz CJB apeluju da građani Srebrenice automobile parkiraju van navedenog kruga.

U saopštenju se podsjeća da je do petka, 13. novembra, na području opština Bratunac i Srebrenica na snazi obustava lova uvedena još 6. novembra.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se