20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Vučić: Oteti Srbi u Libiji su živi

BEOGRAD – Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su dvoje srpskih državljana koji su oteti u Libiji živi.

„Ti ljudi su živi i sve radimo da što prije dođu u Srbiju. O svemu drugom moći ćemo da govorimo tek poslije spasavanja“, rekao je Vučić novinarima u Nišu.

Vučić je, odgovarajući na pitanja o otmici bivšeg tjelohranitelja ubijenog premijera Zorana Đinđića, Srđana Babića, rekao da je taj slučaj drugačiji.

„Ne mogu da odgovaram na sve ono što neke novine objave“, rekao je Vučić.

Dva službenika srpske ambasade u Libiji, Slađana Stanković i Jovica Stepić, oteti su 8. novembra u toj zemlji.

Otvaranje poglavlja biće dobra vijest

Vučić je izjavio da će otvaranje prvih poglavlja do kraja godine biti dobra vijest za Srbiju i zahvalio njemačkom ambasadoru u Srbiji Akselu Ditmanu što je to danas najavio.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da će to svima biti pokazatelj da je Srbija uvažena i poštovana i da je uradila dobre stvari.

„Zahvalan sam na onome što je govorio o ekonomskim reformama u Srbiji i time ćemo nastaviti da se bavimo“, rekao je Vučić.

On je dodao da će otvaranje poglavlja 23 i 24, početkom slijedeće godine, biti važna vijest za unapređenje okvira pravne države i vladavine prava, dok će otvaranje poglavlja 35 i 32 do kraja ove godine, takođe biti dobar signal za građane Srbije.

Ambasador Njemačke u Srbiji Aksel Ditman je, prilikom otvaranja fabrike „Leoni“ u Malošištu kod Niša, rekao da će prva poglavlja o pristupanju u EU Srbija otvoriti do kraja ove godine i da će to pomoći, kada se uđe u operativnu fazu pristupanja, da se još više popravi situacija u Srbiji, javlja RTS.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se