18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Velike mjere obezbjeđenja

SREBRENICA – Veliki broj policajaca Republike Srpske, pripadnika specijalnih jedinica i bezbjednosnih agencija prisutno je jutros u Srebrenici i obezbjeđuju prilaze ovom mjestu uoči današnjeg početka dvodnevne Investiciono-razvojne konferencije, javio je dopisnik Srne.

Veliko obezbjeđenje je na ulicama i putevima koji vode ka ovoj varošici.

Kontrolišu se sva vozila i putnici koji dolaze u Srebrenicu, a saobraćaj teretnih vozila putevima u cijeloj regiji Birač danas je zabranjen.

Za saobraćaj su zatvorene i ulice u centru ovog gradića, gdje bi trebalo da se parkiraju vozila učesnika konferencije.

Zbog izmijenjenog režima saobraćaja škole u Srebrenici danas ne rade, kao i neke ustanove i firme.

Prisustvo današnjoj konferenciji potvrdili su predsjednik i premijer Republike Srpske Milorad Dodik i Željka Cvijanović, kao i više ministara Srpske.

Konferenciji će prisustvovati premijer Srbije Aleksandar Vučić sa većom grupom investitora, članovi Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, te veći broj ministara, predstavnika zemalja iz regiona, ambasadora i predstavnika kompanija i međunarodnih organizacija u BiH.

Od 10.00 časova očekuje se pristizanje učesnika konferencije koji će po okupljanju proći centrom Srebrenice, a konferencija bi trebalo da počne u 11.00 časova nastupom srebreničkog dječijeg hora „Superar“.

Dvodnevna konferencija biće održana u Kulturnom centru, koji je djelimično rekonstruisan za održavanje ovog skupa.

Organizator konferencije je opština Srebrenica, a najveću materijalnu pomoć za njeno pripremanje i održavanje obezbijedio je UNDP.

Očekuje se da će ovom skupu prisustvovati više od 300 učesnika.

Načelnik opštine Srebrenica ćamil Duraković izjavio je da očekuje pozitivne rezultate konferencije, ali da se ne može očekivati da na ovom skupu budu riješeni svi problemi i potrebe ove lokalne zajednice.

„Bićemo zadovoljni ako se riješi pitanje naplate naknade za potopljeno zemljište koje već 25 godina ne uplaćuje Hidroelektrana `Bajina Bašta`. Premijer Vučić je najavio da će to pitanje biti riješeno i da se definiše status banje `Guber` kako bi se nastavili građevinski radovi i turističko-zdravstveni kapaciteti te firme počeli ponovo raditi“, rekao je Duraković.

On je izrazio očekivanje da će osim ovih pitanja, podršku učesnika konferencije dobiti i infrastrukturni projekti ove opštine, kao i neki projekti proširenja i izgradnje novih prerađivačkih kapaciteta u tri definisane industrijske zone, i da će to dovesti do otvaranja bar 50 do 100 novih radnih mjesta u narednoj godini.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se