3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Troje mrtvih u sudaru Hitne pomoći i golfa u Bijeljini

BIJELJINA – Milan Zoranović (65) iz Olova, Nebojša Andrić (63) iz Bijeljine i Emina Golatić iz Janje poginuli su juče u Bijeljini nakon sudara vozila Hitne pomoći za čijim volanom je bio A. U. i automobila „golf“ kojim je upravljao M. A. iz Bijeljine, piše Glas Srpske.

Nesreća se dogodila oko 9.10 časova na raskrsnici ulica Srpske vojske i Nikole Spasojevića.

Zoranović i Andrić, koji su bili saputnici u „golfu“, preminuli su na licu mjesta, dok je Golatićeva, koja je bila pacijent u kolima Hitne pomoći, nakon nesreće podlegla povredama u bijeljinskoj bolnici. U ovoj nesreći teške povrede zadobio je i vozač „golfa“ M. A. Vozač Hitne pomoći A. U. lakše je povrijeđen.

Prema nepotvrđenim informacijama, „golf“ koji se kretao iz pravca Bijeljine i kola Hitne pomoći koja su išla iz pravca Janje direktno su se sudarili. Šta je uzrok ove saobraćajne nesreće biće poznato nakon policijske istrage.

U Centru javne bezbjednosti Bijeljina, navodeći inicijale, juče nisu iznosili više detalja o ovoj saobraćajnoj nesreći.

– Policija je o ovom slučaju obavijestila dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Bijeljina – kazali su u ovom centru.

Prema pričama očevidaca ove saobraćajne nesreće, prizor je bio stravičan.

– Udar je bio toliko jak da se čuo desetinama metara od mjesta nesreće. Kola Hitne pomoći su se od siline udara praktično popela na „golf“. Strašno – kazao je jedan od očevidaca koji nije želio da mu objavimo ime.

Dodao je da su tijela nastradalih ubrzo izvađena iz vozila, a da su povrijeđeni prevezeni u bijeljinsku bolnicu.

– Nisam ni smio gledati šta se dešava. Vidio sam samo da iznose ljude iz vozila. Kako su vozila smrskana, mislio sam da niko nije preživio – kazao je očevidac.

Prema riječima drugih mještana tog dijela Bijeljine, mjesto gdje se pomenuta saobraćajna nesreća dogodila pogodno je za brzu vožnju.

– Na tim ulicama je pravac, vozači se većinom opuste i voze malo brže. Uvijek me strah kad prolazim tom dionicom jer su se i ranije dešavale saobraćajne nesreće – kazala je jedna od mještanki.

Nesreće

Da ovo nije prvi slučaj ove godine da u saobraćajnim nesrećama u Bijeljini učestvuje vozilo Hitne pomoći govori i podatak da je u januaru u mjestu Ljeskovac ovo vozilo sletjelo s puta, udarilo u stub ulične rasvjete i ogradu. Do nesreće je došlo nakon što je vozač iz neutvrđenih razloga izgubio kontrolu nad vozilom. Tada je teško povrijeđen suvozač, dok su dva lica lakše povrijeđena.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se