23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Tošić: Ždrali nisam smjela reći ne!

SARAJEVO – Bivša mis fotogeničnosti BiH Slobodanka Tošić (29), optužena da je kao član organizovane kriminalne grupe Darka Eleza učestvovala u pokušaju ubistva Đorđa Ždrale, izjavila je juče u Sudu BiH da se plašila Ždrale, ali da nije učestvovala u pripremi atentata na njega 2006. godine u naselju Vranješ.

Ona je, istupajući kao svjedok svoje odbrane, kazala da je Ždrale bio osoba kojoj se nije smjelo reći ne i da ga je upoznala kad ju je počeo pratiti.

– Toga dana kada smo se upoznali krenula sam na kafu sa prijateljicama sa fakulteta. Pored nas se zaustavio automobil sa zatamnjenim staklima. Ždrale je otvorio prozor i počeo dobacivati. Poslije me danima proganjao i zvao na mobili telefon – kazala je Tošićeva i dodala da se s njim vidjela više puta, ali da nisu bili u ljubavnoj vezi.

Na pitanje svog branioca Vlade Adamovića zašto je ušla u Ždralin automobil, Tošićeva je kazala da on nije bio osoba kojoj je smjela reći „neću“, ali je dodala i to da on nikada nije bio nasilan.

Naglasila je da nije ništa znala o pripremi atentata na Ždralu i da u tome nije učestvovala ni na koji način.

Juče je svjedočila i Slobodankina majka Jadranka Tošić, koja je kazala da nije istina da su se Ždrale i Elez posvađali zbog njene kćerke.

– Najlakše je zaključiti da je svađa između njih nastala zbog ljubavi prema Slobodanki, a ne zbog nečeg drugog. Veliki je posao izanalizirati šta su oni radili – kazala je Jadranka.

Slobodanku Tošić Tužilaštvo BiH tereti da je 13. aprila 2006. godine namamila Đorđa Ždralu u sarajevsko naselje Vranješ, gdje mu je bila postavljena zasjeda. Tada je pokušana njegova likvidacija.

Tošićeva je pominjana da je bila djevojka vođe jedne od najvećih kriminalnih grupa na Balkanu Darka Eleza.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se