8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Tajni plan za rušenje vlasti dogovoren na Jahorini

BEOGRAD – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tvrdi da je tajni plan za rušenje vlasti Srpske, u koji je imao uvid, sročen na nedavnom sastanku predstavnika opozicije, nevladinog sektora i zapadnih diplomata, koji je održan na Jahorini.

Dodik je rekao da su tajni plan skovale pojedine ambasade u Sarajevu, nevladine organizacije pod kontrolom zapadnih vlada i opozicione partije u Srpskoj, prije svega SDS.

„Strategija je da se stalnim napadima na institucije u Republici Srpskoj ospore svi autoriteti i u njima i oslabi Srpska. Na meti su predsjednik, Vlada, Skupština, televizija i policija Srpske, čije se ukidanje već dugo traži“, rekao je Dodik za „Večernje novosti“.

Predsjednik Srpske očekuje dalju eskalaciju političkih prilika.

„Poštujemo ustavni poredak i Dejtonski sporazum, ali očigledno da to danas više nije vrlina, nego problem. Oni koji se sa Zapada predstavljaju kao dobri momci, zapravo vrše destrukciju političkog uređenja u BiH, tvrdeći da Dejton nije taj koji treba da preživi“, napomenuo je Dodik.

On je istakao da Banjaluka u Beogradu ima veliku podršku jer Srbija, kao garant Dejtonskog sporazuma, zastupa stav da se on može mijenjati samo uz dogovor naroda BiH, a ne kao diktat sa strane.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se