5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Sarajevska policija pronašla 15 kg droge, uhapšena dva mladića (19)

SARAJEVO – Sarajevska policija je nakon opsežne potrage uhapsila dvoje lica koji se dovode u sumnju da su krijumčarili drogu, a u njihovom automobilu nađeno je oko 15 kilograma supstance sumnjivog porjekla, prenose sarajevski portali.

Juče u 14.10 sati, građani Sarajeva obavijestili su policiju kako su u Binježevu, opštini Hadžići, u putničkom motornom vozilu Audi A2, nepoznata lica unijela više vrećeica sumnjivog sadržaja, a potom su se udaljili u pravcu Hadžića.

Policijski službenici su pokušali zaustaviti navedeno vozilo, čiji vozač nije postupio po naredbi ovlaštene službene osobe, te se udaljio velikom brzinom ulicom Igmanska. Nakon toga uključeno je više policijkih patrola, te je nakon kraće i učinkovite potjere vozilo prisilno zaustavljeno.

Izvršenim legitimisanjem utvrđeno je da je navedenim vozilom upravljao Š.E, rođen 1996.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, a na mjestu suvozača se nalazio N.A., rođen 1994.godine u Hadžićima, gdje je i nastanjen.

Pregledom lica i predmetnog vozila, pronađene su tri vreće težine oko 15 kilograma, sa materijom koja asocira na narkotička sredstva. S obzirom na date okolnosti, pomenute osobe i vozilo stavljeno je pod kontrolu policijskih službenika IV PU.

O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koji je naložio da navedena lica, predmetno vozilo i pronađena materija, predaju pripadnicima Federalne uprave policije na dalju nadležnost.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se