18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Šahista protiv „pacera“

VAŠINGTON, PARIZ – Ruski lider Vladimir Putin majstorski koristi medije u svojoj politici – dok on igra šah sa Amerikom, Vašington igra „igrice“, navode portali sa Zapada. Dok Barak Obama vodi sajber politiku, Putin, kao „makijavelistički genije“, koristi avione i tenkove – navodi „Observer“.

List komentariše da je „američki kralj“ ostao nag, dok Putin, „go do pojasa, jaše konja“.

Vladimir Putin (4)„Forbs“ ocjenjuje da Putin nastavlja da dokazuje da je jedan od nekoliko najmoćnijih ljudi na svijetu jer može da radi ono što želi i da završi započeto.

Zapad je Moskvi uveo ozbiljne sankcije prošle godine, kada je Krim, bez ispaljenog metka, prešao ponovo u Rusiju, a ekonomija Rusije počela je da se ruši.

Vladimir Putin (1)Međutim, Rusija je nedavno pokrenula vojnu akciju u Siriji istisnuvši američku koalaciju na iznenađenje zemalja Zapada, koje su je već otpisale.

U medijskoj sferi nema ravnog harizmatičnom liku Vladimira Putina, smatra direktor jedne od najvećih američkih pi-ar agencija Ron Torosijan, koji napada Bijelu kuću zbog nemoći u odnosu na Kremlj.

Dok Obama „zvecka oružjem“, Rusija koristi naoružanje u punom kapacitetu.

Prema mišljenju francuskog lista „Bulevar Volter“, evropski političari pali su pod uticaj ruskog predsjednika „jer on ima ono što bi svaki normalan muškarac želeo da posjeduje – hrabrost“.

Vladimir Putin (3)Da bi to ostvarili, smeta im jedinstvena Evropa sa gomilom njenih „idiotskih“ principa koje guše demokratiju.

Oni vladaju „samo jadnim komadom zemlje, sa kravom, pilićima i krastavcima, dok Vladimir Putin vlada čitavim kontinentom“ – navodi list.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se