18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Realni aikido i u Zvorniku

ZVORNIK – Glavne odlike etičkih i moralnih principa borenja koje je izgradio Sv. Sava, humanost, pravdoljubivost, neagresivnost i samoodbrana su danas osnovni principi na kojima se zasniva rad naše škole realnog aikidoa.

Realni aikido kao stil aikidoa nastao u Srbiji, oblikovan od strane majstora Ljubomira Vračarevića 10. Dan, zamišljen je kao borilački sistem koji će se vježbati u skladu sa našim mentalitetom, karakterom, kulturom i tradicijom. Realni aikido pruža mogućnost umetanja elemenata drugih borilačkih sistema radi povećane efikasnosti i prilagodljivosti, tako da sposobnost prilagođavanja situaciji koja se menja postaje njegova najvažnija, upotrebna, karakteristika.

Realni aikido je pogodan za sve jer se zasniva na manjoj upotrebi snage, a većoj upotrebi fizičkih, anatomskih i bio-mehaničkih principa u cilju savladavanja sile i njenog preusmjeravanja i korišćenja protiv agresora.

Zbog svoje izrazite ne agresivnosti, realni aikido je izuzetno upotrebljiv u smislu oblikovanja ličnosti i karaktera djece.
-U našoj školi radimo sa djecom od četvrte godine po posebnom i prilagođenom programu uzrasnim potrebama i sposobnostima djeteta – kažu u klubu realnog aikidoa Gimnazion.

Klub realnog aikidoa Gimnazion osnovan je 2002. godine, a sa radom u Loznici počinje 2.9.2003. godine u hali Sokolana. Već na prvom treningu imali smo 100 članova. Od tada se broj učenika naše škole stalno uvećavao, tako da nas danas ima oko 300 u Loznici i sekcijama.

U okviru škole rade sekcije u Šoru, Lešnici, Prnjavoru, Malom Zvorniku, Šapcu i Beogradu.

U klubu rade 2 profesora fizičke kulture, 4 operativna trenera reanog aikidoa i desetak asistenata i demonstratora.

Za 11 godina rada uspješno smo organizovali 6 višednevnih, trening, kampova, 14 jednodnevnih seminara, održali desetak predavanj o psiho-socialnim problemima djece i omladine, realnom aikidou, borilačkoj tradiciji našeg naroda, stekli 15 majstora realnog aikidoa.

Klub realnog aikidoa Gimnazion je dobitni Tršićke povelje za širenje duhovnosti i vjerske kulture.

Treninzi realnog aikidoa u Zvorniku održavaće se u fitnes centru u u ulici Patrijarha Pavla, a svi zainteresovani mogu se javiti na broj telefona 064 290 7 489.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se