5.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Raj na zemlji na dubini 30 metara (foto)

Ako Vas neko pita koliko čovjeka dijeli od raja, odgovorite „30 metara“. Nije Vam jasno?

Ne brinite, uvjerićete se uskoro… Samoa je mala država u Tihom okeanu, ali je po svom prirodnom bogatstvu i ljepotama itekako i velika, i bogata. Mi Vas vodimo na jugoistok ostrva Upolu, gdje ćemo Vam pokazati jednu od najvećih ljepota ove zemlje, a možemo slobodno reći i jednu od najvećih ljepota svijeta.

U blizini sela Lotofaga, nedaleko od obale, smještena su dva prirodna jezerca, koja se razlikuju od drugih po tome što je do njih potrebno spustiti se niz stepenice 30 metara u unutrašnjost zemlje, a onda jedino što Vam preostaje je da se prepustite uživanju.

Prelijepa dva jezerca, mještani zovu To Sua, što u prevodu na naš jezik označava rov, odnosno šanac. Bajkovita jezera održavaju vodeni nivo pomoću kanala koji je nastao djelovanjem vulkanske lave. Tirkizno zelena boja vode očarava svakog ko jednom kroči u ovaj mali raj na zemlji i mami Vas da skupite hrabrost i spustite se niz stepenice sve do platforme, ali vjerujte da će zadovoljstvo biti potpuno kada budete zaronili u prelijepu čistu i toplu vodu, a nakon plivanja, odmor i sunce možete potražiti na drvenoj platformi iznad jezera.

To Sua jezera su danas, sastavni dio parka ove predivne zemlje, koji je otvoren za posjetioce iz cijeloga svijeta, pa ako poželite da posjetite ovo mjesto svakako ste dobrodošli, piše LuxLife.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se