9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Procese provoditi u skladu sa zakonom

Sastanak Sindikalnog odbora Sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva kompanije „Alumina“ sa stečajnim upravnikom Fabrike glinice „Birač“

ZVORNIK – Članovi Sindikalnog odbora Sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva kompanije „Alumina“ na sastanku sa stečajnim upravnikom Fabrike glinice „Birač“ saglasili su se da svi procesi koji se odvijaju i prate stečajni postupak u preduzeću „Birač“ AD, moraju biti provedeni u skladu sa odredbama Zakona o stečajnom postupku.

„Na zahtjev Sindikata održali smo sastanak sa stečajnim upravnikom kako bi se informisali o svim aktivnostima koje prate ovaj stečajni postupak“, kaže Tane Peulić, predsjednik Granskog sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske.

Sindikat metalske industrije i rudarstva, naveo je Peulić, smatra veoma bitnim što se na transparentan i zakonski način odvija stečajni postupak koji je, u aprilu 2013. godine, uveden u Fabrici glinice „Birač“.

„Ohrabreni smo stavom stečajnog upravnika da se sačuvaju interesi povjerilaca i obezbijedi rad kompanije „Alumina“, istakao je Peulić, navodeći da je veoma bitno da preduzeće uspješno posluje i izmiruje sve obaveze kako prema radnicima, tako i prema dobavljačima i državi kroz redovno plaćanje poreza i doprinosa.

Peulić je rekao da su se u dosadašnjim kontaktima sindikata i stečajnog upravnika uvijek dobijale pravovremene i istinite informacije koje mnogo znače radnicima, ali i za ukupnu stabilnost u kolektivu.

Stečajni upravnik Fabrike glinice „Birač“ Lazo Đurđević upoznao je predstavnike Sindikata metalske industrije i rudarstva sa aktivnostima i procesima vezanim za stečajni postupak preduzeća „Birač“ AD u stečaju.

„Stečajni postupak u Fabrici glinice „Birač“ se provodi u skladu sa zakonom o stečajnom postupku sa ciljem zaštite interesa povjerilaca i obavljanja proizvodne djelatnosti“, naglasio je Đurđević.

Sastanku su prisustvovali Radenko Smiljanić, predsjednik Sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva u „Alumini, te potpredsjednici Živka Pavlović i Milutin Grujić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se