12 C
Zvornik
19. април 2024.

Princip igra svoju prvu utakmicu

ZVORNIK – U okviru 1. kola Druge lige Republike Srpske u košarci, u nedelju (15.11.2015.) će se odigrati utakmica između OKK Princip – KK Derventa sa početkom od 17h u RSC Zvornik

Omladinski košarkaški klub “Princip “ osnovan je 1. aprila 2015. godine u Zvorniku. Klub je osnovan na inicijativu nekadašnjih košarkaša i simpatizera ovog trofejnog sporta, jer vole košarku, u želji za povratkom korijenima i tradicionalnim vrijednostima koje krase ovaj sport.

Cilj osnivanja kluba jeste afirmacija košarke i sporta uopšte, kako bi se što veći broj mladih ljudi i ljubitelja ovog sporta priključilo klubu i dali podršku pravim vrijednostima u cilju izgradnje jednog zdravog društva.

OKK Princip je dobio naziv iz riječi princip kao karakterne osobine i osnovnih načela od kojih klub nikada neće odustati. Svako vezivanje imena kluba sa imenom Gavrila Principa kao velikog slobodnoumnog čovjeka i revolucionara predstavlja čast za klub, jer je i sam Gavrilo imao svoje principe od kojih nikada nije odustajao.

Svi igrači u klubu treniraju i takmiče se bez ikakve materijalne nadoknade, dok troškove organizovanja utakmica i putovanja finansiraju iz vlastiih izvora, uz određenu podršku prijatelja kluba.

Takmičarski cilj kluba u Drugoj ligi Republike Srpske je da svi igrači uživaju igrajući košaraku uz mogućnost ostvarivanja što boljeg rezultata, i stvaranju dobre saradnje i odnosa sa drugim klubovima . Za sve ljubitelje ovog sporta, vrata kluba su širom otvorena, rekli su nam iz OKK Princip.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se