18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Poruka selektora Francuske koja će naježiti naciju

LONDON – Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan priznao je da ni on ni igrači nisu obraćali pažnju na eksplozije za vrijeme prijateljske utakmice protiv Njemačke u petak uveče u Parizu.

Uoči prijateljskog susreta sa Engleskom u Londonu, on je takođe zahvalio navijačima na podršci poslije terorističkih napada na francusku prestonicu koji su šokirali svet.

„Došli smo ovdje da predstavljamo svoju zemlju s ponosom, još većim nego što je uobičajeno. Eksplozije? Da, čuli smo buku, ali bili smo potpuno skoncentrisani na igru. U takvim trenucima na buku se i ne obraća pažnja. Tek kasnije shvatili smo šta se dogodilo“, rekao je Dešan, a prenosi BBC.

U seriji terorističkih napada na Pariz u petak uveče ubijeno je ukupno 129 ljudi, a jedan od ciljeva terorista bio je i stadion „Francuska“ na kojem je u to vrijeme igran prijateljski meč između domaćina i Njemačke.

„Kada je postalo jasno da reprezentativci Njemačke žele da ostanu na stadionu, uprkos preporukama službe bezbjednosti, prišao sam Joakimu Levu i rekao da ćemo da ostanemo s njima. Vratili smo se u Klerfonten mnogo sati kasnije, bilo je teško i pokušati da jedete ili spavate“, istakao je francuski selektor.

„Da li imam poruku za teroriste? Mi smo samo treneri i igrači, nama je teško da odgovorimo na takve zločine. Svi u timu razmišljaju o žrtvama, njihovim porodicama i prijateljima, ali da budem iskren, ja radije ne bih govorio o tome. Veoma sam zahvalan na riječima podrške koje smo dobili“, zaključio je Dešan.

Prijateljska utakmica između Engleske i Francuske igra se u utorak od 21 sat na londonskom stadionu Vembli.

Agencije

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se