20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Osumnjičeni za ubistvo dva vojnika OS BiH izvršio samoubistvo

Enes Omeragić, osumnjičeni za napad u kojem su poginula dvojica vojnika OS BiH, izvršio je samoubistvo nekoliko minuta prije ponoći kako javljaju federalni mediji. Još nije poznato kako je izvršio samoubistvo.

U napadu koji izvršio Enes Omeragić ubijena su dvojica vojnika OS BiH, a Omeragić je samoubistvo izvršio u svojoj porodičnoj kući u naselju Sokolje.

Ispred kuće Enesa OmeragićaPorodična kuća Enesa Omeragića nalzi se na adresi Ibrahima Perviza na broju 14.

Još uvijek nije poznato da li se u trenutku samoubistva neko nalazio sa osumnjičenim.

Ekipa Hitne pomoći trebala bi uskoro ustanoviti smrt.

Komesar MUP-a KS Vahid Ćosić rekao je večeras nakon sastanka u zgradi Institucija BiH da se osumnjičeni za napad i ubistvo dvojice vojnika najvjerovatnije raznio bombom.

Ćosić je rekao da su pripadnici MUP-a KS, zahvaljujući razmjeni podataka sa drugim agencijama, vrlo brzo locirali osumnjičenog.

[mom_video type=“youtube“ id=“hLa4_-7XFjc“]

Nakon što su locirali tri lokacije na kojima bi se mogao kriti, pripadnici sigurnosnih agencija u BiH blokirali su sve tri objekta.

Ćosić je rekao da se potom u jednom od objekata čula detonacija, a da su policajci nakon ulaska ustanovili da je lice koje se krilo u objektu aktiviralo bombu.

On nije mogao potvrditi da li se radi o Enesu Omeragiću kao ni gdje je tačno lokacija na kojoj je izvršeno samoubistvo. Takođe, rekao je da je bomba aktivirana u objektu koji ima više spratova ali da tom prilikom niko drugi nije povrijeđen, javlja Klix.ba.

Zvizdić nakon vanredne sjednice u Vijeću ministara: Ovo je pucanj u državu BiH

U zgradi zajedničkih institucija BiH večeras je održana vanredna sjednica rukovodilaca policijskih agencija u BiH.

Sastanku su prisustvovali i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, zamjenici ministrice odbrane BiH, mnistar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara, komesar MUP-a KS Vahid Ćosić, komesar MUP-a KS Vahid Ćosić, te direktor SIPA-e Perica Stanić.

O svim bitnim aspektima obaviješten je i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić koji se nalazi u Parizu, ali i ministrica odbrane BiH Marina Pendeš koja je u Sjedinjenim Državama.

Zvizdić je nakon sastanka rekao da je pucanj u vojnike pucanj u državu BiH.

„Nikome ne možmo dozvoliti nešto takvo i ti će sigurno biti sankcionisani“, rekao je Zvizdić.

Zvizdić je rekao da će više informacija o napadu biti poznato sutra kada bude okonačan uviđaj. On je potvrdio da je podignut stepen sigurnosti unutar svih sigurnosnih agencija.

Emir Suljagić, zamjenik mnistra odbrane BiH, izrazio je saučešće porodicama ubijenih vojnika te da je ovo strašan događaj.

„Oni su ubijeni na poslu, u uniformi. Vojnik u uniformi je na poslu 24 sata, a to što su ubijeni van vojnog objekta je druga stvar“, rekao je Suljagić.

Uviđaj na mjestu ubistva dvojice vojnika OS BiH još uvijek traje

Uviđaj na mjestu gdje su ubijena dva vojnika OS BiH još uvijek traje i nije izvijesno kada bi mogao biti okončan.

UviđajUviđaju prisustvuju tužitelji Kantonalnog tužalaštva KS ali i Tužilaštva BiH. Kako je ranije potvrđeno, pored pripadnika MUP-a KS, prilikom uviđaja bili su prisutni i pripadnici FUP-a i SIPA-e.

Nekoliko minuta poslije ponoći odvezen je GRAS-ov autobus u koji je napadač takođe pucao, ali forenzičke ekipe i dalje detaljno pregledaju kladionicu Pet+.

Oko 23 sata na mjesto ubistva počele su pristizati i porodice ubijenih.

>>> Drama u Sarajevu: Vehabija ubio dvojicu vojnika, pa pucao nasumično (foto/video)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se