23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Oružane snage BiH u 15 zvorničkih mjesnih zajednica otklanjale posljedice poplava

ZVORNIK – U skladu sa Sporazumom koji je Opština Zvornik potpisala sa Ministarstvom odbrane BiH, Inžinjerijske jedinice Oružanih snaga BiH u periodu od 1. septembra do 20. oktobra izvodile su radove na otklanjanju posljedica prošlogodišnjih poplava i klizišta u 15 zvorničkih mjesnih zajednica.

To je mjesna zajednica Gornja Kamenica gdje je rađeno na proširivanju i nasipanju autobuske okretnice i sanaciji klizišta na lokalnom putu u naselju Šijakovići, te uređenju trase na putu Lučica-Šijakovići i nasipanju puta za naselje Kukolj. U mjesnoj zajednici Sopotnik radilo se na uređenju korita rijeke, a izvršena je i djelimična sanacija oko izvorišta sa kojeg se grad snabdijeva vodom. U Lokanju je rađeno na sanaciji klizišta u naselju Savići, zatim uklanjanju zemljanog nanosa na putu u naselju Njiverice, kao i na izradi drenažnog kanala kod bazena u Savićima. U mjesnoj zajednici Pilica sanirano je klizište kod kuće Mile Lazarevića. U Liješnju je rađeno na sanaciji lokalnog puta, a u Glodima sanaciji klizišta kod naselja Jezera kao i sanaciji klizišta na putu prema Dugoj njivi. U Đulićima je vršeno čišćenje korita rijeke Sapne uzvodno od mosta za naselje Radave i na ulazu iz Petkovaca. U Petkovcima je vršeno čišćenje i produbljivanje korita Sapne, a u Androvićima je sanirano klizište na lokalnom putu. U Gornjoj Trnovici uklonjeno je klizište koje je uništilo prilazni put i vršeno čišćenje korita Jaseničke rijeke od mosta prema rijeci Drini. U Baljkovici je vršena sanacija lokalnog puta sa razvrstavanjem posipnog materijala u dužini oko pet kilometara, u Križevićima sanicija klizišta u naselju Sahanići, te u Tršiću pročišćavanje korita potoka pored puta za Krstiće u dužini oko 70 metara. U Roćeviću je rađeno na čišćenju korita Pađinske rijeke, a u Šetićima na sanaciji dijela makadamskog kružnog puta kroz naselje Tomići.

Zamjenik načelnika opštine Bojan Ivanović rekao je da je Opština Zvornik, prema Sporazumu, obezbjedila smještaj, gorivo i materijal, dok su mašine i rukovaoce obezbjedile Oružane snage BiH.

– U toku radova vođen je građevinski dnevnik od strane nadzornog organa u opštini i od strane Oružanih snaga. Izuzetno smo zadovoljni što su planirani poslovi realizovani. Na području naše opštine imali smo 630 klizišta nakon prošlogodišnjih poplava i ostalo je još dosta da se sanira, ali smo utvrdili prioritete tako da ćemo i dalje kontinuirano raditi na njihovoj sanaciji – rekao je Ivanović.

Oružane snage BiH krajem prošle godine uspješno su bile angažovane na izgradnji mostova na rijeci Drinjači u Kušlatu i na Jaseničkoj rijeci u mjesnoj zajednici Jasenica.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se