20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Opština raspisala konkurs za sufinansiranje troškova jedne procedure vantjelesne oplodnje

ZVORNIK – Opštinska uprava Zvornik raspisala je Javni konkurs za sufinansiranje troškova jedne procedure vantjelesne oplodnje za šta će u ovoj godini biti izdvojeno 20.000 KM, saopšteno je danas iz Opštine.

Pravo na dodjelu novčanih sredstava za sufinansiranje troškova jedne procedure vantjelesne oplodnje mogu ostvariti porodice koje su obavile dvije procedure na teret sredstava obaveznog zdrvastvenog osiguranja priznate od Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske i koje imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji opštine Zvornik.

Konkurs je objavljen na oglasnoj tabli opštine Zvornik i internet stranici www.opstina-zvornik.org.

Zahtjevi sa potrebnom dokumentacijom se mogu dostaviti neposredno na protokol opštine Zvornik ili poštom od 5. do 23. novembra 2015. godine.

Načelnik odjeljenja za privredu, poljopriredu i društvene djelatnosti Milan Cvijetinović podsjeća da Opština Zvornik već petu godinu zaredom izdvaja sredstva za ovu namjenu u budžetu, što je jedna od mjera koju opština Zvornik provodi u okviru pronatalitetne politike. U prethodne četiri godine za ove namjene izdvojeno je 90.000 maraka ili prosječno 4.000 maraka po porodici, obuhvaćena su 22 para i rođene 4 bebe, dok još jedan bračni par očekuje bebu.

Pored sufinansiranja jedne procedure vantjelesne oplodnje, Opština Zvornik izdvaja i sredstva za treće i četvrtorođeno dijete, a od 2013. godine i za prvo i drugorođeno dijete kada je majka nezaposlena.

Od početka ove godine 88 porodica dobilo je prvo, a 76 drugo dijete i njima je isplaćeno po 200 KM. Treće dijete dobilo je 40 bračnih parova i četvrto 20 i njima je isplaćeno po 500 maraka. Ukupno je u ovoj godini za novorođenu djecu iz opštinskog budžeta izdvojeno 70.000 KM.

U prošloj godini u okviru podrške pronatalitetnoj politici ukupno je iz opštinskog budžeta izdvojeno 104.000 KM.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se