9.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Opozicija tvrdi da Dodik želi da razvodni afere

BANJALUKA – Predstavnici opozicije u RS ocijenili su juče da je tužba koju je predsjednik RS Milorad Dodik podnio protiv sebe na osnovu njihovih optužbi za kriminal pokušaj razvodnjavanja afera u koje je upletena vlast, dok iz Dodikovog pravnog tima poručuju da to nije tačno i da žele da institucije donesu sud, a ne politika.

Lider SDS-a Mladen Bosić rekao je da Dodik nema potrebe da podnosi prijavu, jer će on predati dokumentaciju istražnim organima kada bude završen sudski spor između njih dvojice.

– Dodik tužbom želi da minimalizuje afere i nepotističke radnje vlasti u RS – kazao je potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović i dodao da je PDP još u februaru 2013. podnio krivične prijave u vezi sa slučajevima „Boska“, „Grand trejd“, „Oslobođenje“, „Fokus“ i drugim u kojima je RS oštećena za 250 miliona KM.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić smatra da su pravosudni organi odavno imali dovoljno osnovane sumnje da pokrenu istrage, ali da nisu imali hrabrosti da ih započnu.

Dodikov advokat Goran Bubić kaže da je tužilaštvu dostavljena dokumentacija radi donošenja odluke u vezi sa učestalim optužbama protiv Dodika.

– Riječ je o optužbama koje Dodik smatra proizvoljnim i neutemeljenim, ali želi da nadležni pravosudni organi daju konačan sud – kaže Bubić, prenosi Glas Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se