18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Novo otkriće u Visokom: Podzemni tuneli spojeni sa bosanskim piramidama (video)

VISOKO – Doktor Semir Osmanagić, glavni istraživač i pronalazač Bosanskih Piramida otkrio je ulaz u drugi nivo tunela koji se nalaz ispod podzemnog lavirinta Ravne u Visokom.

U septembru 2015. godine otkriven je skup kompleksnih tunela 20 metara ispod postojećeg prvog nivoa koji je iskopan prije skoro 10 godina.

Drugi nivo tunela ili „Ravne 2“ kako ga je prozvao doktor Osmanagić, zapečaćeni su baš kao i Ravne tuneli. Materijal koji se koristio za popunjavanje tunela identičan je kao i onaj koji postoji u gornjim nivoima lavirinta.

Prema istraživanju, energetska svojstva podzemnog lavirinta identična su onima koji su zabilježeni na piramidama u Visokom što je dovelo istraživače da vjeruju da postoji jaka veza između njih.

Prema Osmanagiću i njegovom timu, preko 1,7 kilometara lavirinta je do sada sređeno i raščišćeno, ali kako bi se očistio cijeli kompleks biće potrebno vrijeme.

Prema izvještajima iz Visokog, otkriće drugog nivoa tunela dalo je Bosanskoj Piramidi drugu dimenziju. Istraživači vjeruju da su vertikalni tuneli izgrađeni u cilju povezivanja oba nivoa. S obzirom da stiže zima, tim planira da počne iskopavanje od proljeća 2016. godine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se