20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Nostradamus predvidio dva svjetska rata: Slijedi li i Treći?

Najpoznatiji svjetski prorok Nostradamus predvidio je dva svjetska rata i smrt trojice članova porodice Kenedi.

Za početak Trećeg svjetskog rata napisao je da će de fakto započeti u sedmom mjesecu novog vijeka napadom na veliki grad, što pretvoreno u gregorijanski kalendar znači septembar, a u septembru je Al Kaida napala Njujork.

Vodeći stručnjaci za Nostradamusa, među kojima je najpoznatiji Nijemac Kurt Algeier, uvjereni su da će se sva proročanstva ispuniti u našem vremenu.

Nostradamus je tvrdio da su sva pretkazanja koja se odnose na ranija razdoblja, samo priprema za vrijeme nakon prelaska iz drugog u treći vijek, a nakon toga proročanstva će biti suvišna jer će se svijet iz temelja izmjeniti.

“Napad na zgrade Svjetskog trgovinskog centra u Njujorku i zgradu Pentagona, početak je jednog strašnog razdoblja”, tvrdio je Nostradamus.

Pobrojao je 19 gradova koji bi posebno trebali paziti na terorističke, ali i atomske napade.

“U božanskom gradu biće veliki grom. Dva brata će razoriti Kaos, a dok utvrda ostaje umrijeće veliki vođa. Treći svjetski rat će početi dok će gorjeti veliki grad“, pisao je Nostradamus u proročanstvu o rušenju Kuli blizankinja.

Poslije Njujorka, Nostradamus pominje Pariz.

“U vatri, što će pasti sa neba, sagorjet će gotovo čitav Pariz. Urna prijeti i Deukalionu. Sardinija će biti ugrožena punskom flotom. To će se dogoditi kada Sunce napusti Vagu”.

Proročanski stihovi su upozorenje, koje se odnosi na Pariz, iako se u originalu direktno ne pominje Pariz, nego “cite”, odnosno “grad”, naziv koji se kod Nostradamusa uvijek odnosi upravo na Pariz.

“Arapski će princ, kada Mars, Sunce i Venera budu u znaku Lava, savladati moć Crkve preko mora. Kod Perzije će biti čak milion spremnih da zmijama i crvima napadnu preko Turske i Egipta”.

Tumači tvrde da je Nostradamus riječju “zmija” opisao upotrebu hemijskog oružja.

Vremensko određenje koje je Nostradamus naznačio astrolozi su već izračunali. Zvjezdana konstelacija koju je naveo dogodiće se u avgustu 2015. godine, kada Mars, Sunce i Venera budu u znaku Lava.

Nostradamus pominje i mediteran gdje će se “govoriti stranim jezikom, a oni će žuriti tamo da bi razorili čitav svijet…”

U proročanstvu Nostradamus govori i o ubistvu pape koje će se dogoditi na papinom putovanju, dakle izvan Vatikana, u vrijeme ‘kada cvjetaju ruže u evropskom gradu u kojem se spajaju dvije velike rijeke’.

Nostradamus je predvidio trojicu ljudi koje je nazvao ‘antihristima’. Prvog je nazvao Napaluon Roj, koji je vjerojatno bio Napoleon. Drugog je imenovao Hister, što su mnogi analogijom povezali s Hitlerom. Treći ‘antihrist’ prema Nostradamusu se zove Mabus, ali još nije poznato na koga se ime odnosi.

Nemoguće je odrediti datum bilo kojeg konkretnog događaja koji je Nostradamus prorekao u dalekoj budućnosti.

Nevjerojatno je s kolikom preciznošću je predvidio svoju smrt. To je jedini događaj kojem je odredio tačan datum.

Za druge događaje datume jednostavno nema.

Objasnio je to da je napravio namjerno kako ljude ne bi nepotrebno plašio i stvarao paniku, jer ‘datumi pripadaju čovjeku i imaju relativan značaj’.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se