13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Nikolić se ne miješa u politička dešavanja u Srpskoj

BEOGRAD – Tomislav Nikolić se ne mješa u politička dešavanja u Republici Srpskoj, ističu za dnevni list „Danas“ u kabinetu predsjednika Srbije.

„Važno je da sada i oni koji nas ne vole i koji misle da utičemo na tamošnje prilike jasno vide da mi nismo inicijatori ni priče o referendumu, niti nekih sličnih tema i događaja u tom entitetu“, rečeno je listu u kabinetu predsjednika Republike Srbije u odgovoru na pitanje kako Tomislav Nikolić vidi namjeru Milorada Dodika da održi referendum u RS.

Sagovornici lista „Danas“ napominju da se predsjednik Srbije ne miješa u političke odluke Milorada Dodika, odnosno da ne želi javno ni da se izjašnjava o tome.

„Predsednik Nikolić izbegava takva pitanja. Šta god da kaže biće krivo protumačen. Mediji to često rade predsedniku. Bosna i Hercegovina je druga država i Nikolić ne želi da se meša u unutrašnja pitanja druge države“, napominju u kabinetu predsjednika Srbije.

Kako ističu, na isti način nije htio da se miješa ni u situaciju u Crnoj Gori, odnosno da komentariše tamošnje demonstracije protiv vlasti.

„Bitno je da se zna da mi ne pakujemo taj referendum u RS i da nemamo ništa sa tim“, zaključuju sagovornici lista „Danas“.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se