14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Nijemci: Kontrolisani mediji nas lažu!

BERLIN – Veliki broj anketiranih Nijemaca ne vjeruje medijima i smatra da izvještavaju u skladu sa željama svojih mentora. Anketa pokazuje da 44 odsto Nijemaca vjeruje da ih mediji djelimično ili potpuno lažu.

Skoro polovina anketiranih ocjenjuje da su „medijski izvori“ u NJemačkoj „kontrolisani s vrha“ i da zbog toga šire „uljepšane ili netačne izvještaje“.

Nijemci su suočeni sa izbjegličkom krizom na koju svaki dan nailaze u svojim sredinama, a istovremeno vide dramatičnu razliku između vlastite percepcije događaja i medijske interpretacije ili prezentacije.

Najupečatljiviji primjer jeste bivši ministar finansija Tilo Sarazin, koji je prije nekoliko godina objavio knjigu u kojoj integraciju imigranata u NJemačkoj naziva – neuspjehom.

Mediji su po objavljivanju knjige napali Sarazina, iako su ankete pokazivale da se veliki broj Nijemaca slaže sa njegovom ocjenom.

Scenario je ponovljen nedavno u izvještajima o anti-izbjegličkom pokretu Pegidi, koju su mediji omalovažavali, iako su ispitivanja javnog mnijenja pokazala da ona uživa podršku značajnog broja građana – prenose portali.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se