12 C
Zvornik
25. април 2024.

Nije povećan broj ilegalnih prelazaka granice BiH

SARAJEVO – Granična policija BiH za devet mjeseci ove godine otkrila je 124 lica u ilegalnom prelasku granice, što je za jedno lice manje u odnosu na isti period prošle godine.

Od toga broja, 97 lica je otkriveno prilikom ilegalnog ulaska u BiH, a 27 lica prilikom ilegalnog izlaska iz BiH, rečeno je Srni u Graničnoj policiji BiH.

Najviše ilegalnih prelazaka otkriveno je na granici BiH sa Hrvatskom – 57, zatim sa Srbijom 24, Crnom Gorom 21, dok su u vazdušnom saobraćaju pronađena 22 ilegalca.

Na graničnim prelazima otkriveno je 31 lice – na ulazu u BiH 27 i na izlazu četiri, a van graničnog prelaza otkrivena su 93 lica – na ulazu 70 i na izlazu 23.

Riječ je o državljanima 14 zemalja, dok za četiri lica državljanstvo nije bilo moguće utvrditi.

Najviše ilegalaca bilo je iz BiH 58, Turske 18, Srbije 11, a u pogledu načina na koji su ta lica pokušala ilegalno preći granicu, 20 lica je prilikom pokušaja ulaska u BiH na graničnim prelazima koristilo falsifikovane putne isprave /16 državljana Turske, dva državljana Iraka, po jedan državljanin Pakistana i Avganistana/, dok je pet lica pokušalo da ilegalno pređe granicu BiH izbjegavajući graničnu kontrolu /tri državljana Avganistana i dva državljana Crne Gore/.

Najveći broj navedenih lica – 22 otkriven je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, gdje su imali namjeru ilegalnog ulaska u BiH koristeći falsifikovanu putnu ispravu, ličnu kartu, vizu ili dozvolu boraka u EU/Šengen.

Prilikom izlaska iz BiH, dva državljana Turske su pokušala da koriste falsifikovanu putnu ispravu Bugarske, tri NN lica pokušala su da izbjegnu graničnu kontrolu, dok je jedan državljanin Mađarske predočio tuđu putnu ispravu.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se