5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Nezapamćen slučaj uzdrmao Derventu: Monstrum silovao petnaestogodišnju kćerku

DERVENTA – Derventska policija uhapsila je Z. Đ. iz Lupljanice kod Dervente zbog sumnje da je u protekloj godini više puta silovao svoju petnaestogodišnju kćerku.

Slučaj je otkriven nakon što se djevojčica nedavno porodila u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci, piše Glas Srpske.

Prema nepotvrđenim informacijama, djevojčica je nakon porođaja svom nevjenčanom suprugu i njegovoj porodici ispričala da nije sigurna čije je dijete, jer ju je otac silovao u više navrata. Nakon toga djevojčica je sa svekrom otišla u Centar za socijalni rad u Derventi i prijavila ovaj slučaj.

Iz ovog centra juče su potvrdili da je u utorak u popodnevnim časovima maloljetnica došla sa svekrom u ovu ustanovu i ispričala da sumnja da je otac njenog novorođenčeta njen rođeni otac.

– Ova djevojčica i njen momak iz Donje Bišnje u pratnji roditelja početkom septembra tražili su saglasnost za sklapanje maloljetničkog braka. S obzirom na to da nisu imali 16 godina, zahtjev je odbijen. Ona nas je potom obavijestila da će preći da živi sa momkom te da će se vjenčati u aprilu kada napuni 16 godina – kazali su u ovoj socijalnoj ustanovi.

Dodali su da ih je tada djevojčica obavijestila da je trudna, ali da budući suprug nije otac djeteta.

– Ona je tada ispričala da je najvjerovatnije ostala trudna sa muškarcem kojeg je upoznala ispred škole, a sa kojim se povremeno viđala. Rekla je da nije znala identitet te osobe – kazali su u ovoj ustanovi.

Kako nezvanično saznajemo, djevojčica je iz straha mjesecima krila silovanja i maltretiranja u roditeljskoj kući u Gornjoj Lupljanici, jer joj je rođeni otac prijetio da će ubiti sebe i nju ako za to sazna njena majka. U svakom slučaju, DNK analiza novorođenčeta mogla bi dati odgovore na mnoga pitanja.

Komšije opisuju Z. Đ. kao nasilnu osobu sklonu alkoholu pa ih ne bi ni iznenadilo da je učinio tako monstruozno djelo kao što je silovanje kćerke.

– Ova višečlana porodica je veoma siromašna. Supruga osumnjičenog često ide da radi na dnevnicu kako bi obezbijedila hranu za petoro djece, dok je on često viđen pred lokalnom prodavnicom gdje pije – kazao je jedan od mještana koji nije želio da mu objavimo ime.

Dodali su da je osumnjičeni često boravio sam sa kćerkom u kući, tako da niko ne zna šta se unutra dešavalo.

Među komšijama kruži priča da je osumnjičeni bio sklon silovanju i da je navodno prije kćerke seksualno napastvovao sestru svoje supruge, ali ga svastika nije prijavila policiji.

Iz Centra javne bezbjednosti Doboj juče nisu iznosili detalje ovog slučaja osim da je Z. Đ. ispitan i predat tamošnjem okružnom tužilaštvu.

Selo

Prema riječima mještana, maloljetna djevojčica nije se usrećila udajom, pošto za porodicu njenog muža nema niko lijepe riječi, a kamoli riječi hvale.

– Dječaci iz te porodice često se dovode u vezu sa sitnim krađama koje se dešavaju u selu. Jednom su prijavljeni zbog krađe u lokalnom manastiru – kazala je mještanka koja nije željela da joj objavimo ime.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se