-1.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Nedelja solidarnosti dala dobre rezultate

ZVORNIK – Akcija koju je Opštinski crveni krst sproveo u Nedelji solidarnosti od 26. oktobra do 1. novembra bila je uspješna, jer su pored garderobe obezbijeđeni prehrambeno-higijenski paketi za 50 socijalno ugroženih, te za 10 korisnika pelene za odrasle.

Sekretar zvorničkog Crvenog krsta Dana Mićić rekla je da su rezultati još značajniji, ako se ima u vidu da su zvorničku opštinu prije godinu i po pogodile velike poplave i da su tada sugrađani pokazali veliku solidarnost.

– U marketima „Zvorničanka“ i „Bingo“ u naše korpe sugrađani su donirali prehrambene i higijenske artikle. „Bingo“ nam je dao garderobu u vrijednosti 6.000 KM, „Drina trans“ je uplatio na račun 500 KM, a naša sugrađanka Mira Medić 50 KM. Ova sredstva utrošićemo za kupovinu pelena za odrasle i uručiti ih socijalno najugreženijim nepokretnim licima. Dobro su se pokazali i naši učenici iz Osnovne škole „Petar Kočić“ iz Kozluka koji su prikupili hranu i higijenska sredstva, dok su učenici škole „Jovan Cvijić“ u Drinjači prikupili polovnu odjeću. „Vitinka“ je obećala da će prema našim spiskovima za 20 korisnika obezbijediti pakete – saopštila je Mićićeva.

Ona se svima koji su se odazvali pozivu na akciju zahvalila napomenuvši da socijalno najugroženijim licima, te starim i iznemoglim licima sve što je prikupljeno i što će im biti ili je već uručeno puno znači, jer im je neophodna svaka vrsta pomoći.

Nedelja solidarnosti obilježena je od 26. oktobra do 1. novembra pod sloganom „Budimo humani“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se