5.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Načelnik opštine Kneževo pijan slupao službenu škodu

KNEŽEVO – Načelnik opštine Kneževo Bore Škeljić (49) povrijeđen je u tom gradu nakon što se pijan, upravljajući službenim vozilom „škoda oktavija“, sudario sa kamionom „volvo“ za čijim volanom je bio D. S. (44) iz Banjaluke.

Tokom uviđaja policija je u njegovom autu našla pištolj sa metkom u cijevi, a u prijavi stoji da je napadao i vrijeđao pripadnike MUP-a!

Nesreća se dogodila u srijedu oko 21 čas u ulici Drage Vranješa u Kneževu kada se Škeljić vraćao sa poslovnog sastanka kući u obližnje Imljane. Iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka, navodeći inicijale, rekli su da je u srijedu oko 20.45 časova policijskoj stanici Kneževo prijavljeno da se iz pravca Ugra prema Kneževu kreće vozilo „škoda oktavija“ koja ugrožava bezbjednost ostalih učesnika u saobraćaju.

– Policajci su dolaskom u ulici Drage Vranješ u Kneževu naišli na saobraćajnu nesreću u kojoj je učestvovalo pomenuto vozilo i kamion „volvo“. Vozač „škode“ B. Š. zatečen je sa vidnim povredama glave ali je odbio da mu se ukaže ljekarska pomoć – kazali su u CJB Banjaluka i dodali da mu je nekoliko časova kasnije na lični zahtjev ljekarska pomoć ukazana Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci.

Nakon pregleda Škeljić je pušten na kućno liječenje. Policija je nakon uviđaja izvršila alkotestiranje oba vozača gdje je utvrđeno da Škeljić ima 1,82 promila alkohola u krvi a vozač kamiona 0,33 promila.

– Zbog alkohola B. Š. je priveden u policijsku stanicu. On je tokom privođenja i boravka u službenim prostorijama vrijeđao policajce i prijetio im – kazali su u CJB Banjaluka.

Prema njihovim riječima u „škodi“ je tokom uviđaja pronađen i oduzet pištolj CZ 99 sa mecima od kojih je jedan bio u cijevi. Škeljić za držanje oružja ima dozvolu ali ne i za njegovo nošenje.

Policija je o ovom slučaju obavijestila dežurnog tužioca u Okružnom tužilaštvu Banjaluka koji je naredio da se protiv Škeljića podnese izvještaj zbog počinjenih prekršaja.

Škeljić je juče za „Glas Srpske“ ispričao da je do saobraćajne nesreće došlo tako što je kamion koji je na šlepi prevozio automobile sjekao krivinu i udario u zadnji dio njegovog vozila.

– Bio sam u Kneževu na sastanku sa građanima. Nakon sastanka ostali smo malo duže gdje smo konzumirali alkohol. Kada sam krenuo kuću u Imljane na jednoj krivini kamion je dijelom prešao na suprotnu stranu i prikolicom zakačio moje vozilo. Dobro sam i prošao. Zadobio sam samo ogrebotinu na glavi – kazao je Škeljić.

Na optužbe da je tokom uviđaja i u službenim prostorijama vrijeđao policajce Škeljić je bio kategoričan:

– Nisam napadao policajce!

Vozilo

Službeno vozilo opštine Kneževo koje je razbio načelnik ove opštine Bore Škeljić osigurano je. Ali budući da je Škeljić bio pod dejstvom alkohola isplata novca za osiguranje je pod znakom pitanja.

– Platiću ja štetu, nekako ću to regulisati – rekao je kratko Škeljić.

Prema nepotvrđenim informacijama na vozilu je pričinjena znatna materijalna šteta.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se