15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Mraz u nižim, poledica u višim predjelima

BANJALUKA, 30. NOVEMBRA /SRNA/ – U Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros je neophodan oprez pri vožnji zbog mraza u nižim i mjestimične poledice u višim krajevima, kao i mjestimično smanjene vidljivosti na dionicama u kotlinama i duž riječnih tokova, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Oprez je neophodan i u usjecima i pored kamenih kosina, zbog odrona.

U većem dijelu Republike Srpske zastoja i posebnih ograničenja nema, osim na dionicama gdje su u toku radovi.

Zbog izgradnje obilaznice na magistralnom putu M-16, dionica Karanovac – Crna Rijeka u mjestu Bočac, saobraća se naizmjenično, lijevom trakom gledano iz pravca Karanovca, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na istom magistralnom putu na dionici Crna Rijeka – Ugar u toku je sanacija kolovoza, zbog čega su moguće povremene obustave saobraćaja.

Na lokalitetu HE „Bočac dva“, na istom magistralnom putu, produženi su radovi miniranja terena, zbog čega su u toku dana aktuelne obustave saobraćaja od 12.00 do 13.30 časova, svakim danom, osim nedjelje.

Produžena je rekonstrukcija i sanacija vodovodne i kanalizacione mreže na dionici magistralnog puta Čelinac – Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš. Saobraćaj se jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila od 7.00 do 18.00 časova.

Zbog deminiranja terena na dionici magistralnog puta M 14,1 Brodsko Polje -entitetska granica /Brusnica/, u naselju Liješće, lokalitet Šikare do 11. decembra od 8.00 do 16.00 časova na snazi su polučasovne obustave saobraćaja, uz 15-minutno propuštanje vozila.

Zbog deminiranja terena biće povremenih obustava saobraćaja na regionalnom putu Srebrenica dva – Bratunac jedan, lokalitet Potočari, do 16. decembra od 8.00 do 16.00 časova, i to 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Na regionalnom putu R-474, dionica Vijaka2 – Razboj, lokalitet Vučjak, u toku je sanacija klizišta i dijela regionalnog puta u dužini od 900 metara, pa se saobraća usporeno, sa naizmjeničnim propuštanjem vozila i kraćim zadržavanjem.

Zbog izgradnje saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor – Doboj /dionica Gornja Vijaka2 – Razboj/ u mjestu Dragalovci, pa će na snazi biti povremene potpune obustave saobraćaja za sva vozila u trajanju od najviše 45 minuta.

Na ovoj dionici preko mosta u mjestu Dragalovci na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko pet tona ukupne mase i visine iznad 3,5 metra.

Na dionici magistralnog puta M-18, dionica Brod na Drini – granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/ na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje – entitetska granica /Karuše/ na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja pa će na snazi biti povremene obustave svaki puni čas i trajaće po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska vozila i građevinskih mašina angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16.1, dionica Klašnice 1 – Prnjavor /naseobina Lišnja/ od 7.00 do 19.00 časova.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka 1 – Gornja Vijaka 2 privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu zbog izgradnje vijadukta na autoputu Banjaluka – Doboj, dionica Prnjavor – Doboj.

Na regionalnom putu R-413, dionica Kotor Varoš – Mitrovići, zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže i proširenja kanalizacione mreže, saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Od 23. novembra zabrana na regionalnom putu Bratunac tri – Drinjača ne odnosi se na autobuse prevoznika Holding „Drinatrans“ Zvornik. I dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone i autobuse klase M3.

Na putevima u FBiH ovoga jutra saobraća se po pretežno vlažnom kolovozu uz pojačanu frekvenciju vozila u blizini većih gradskih centara.

Zbog pomjeranja terena, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren kroz grad Sarajevo.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske savjetuju vozačima da voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme koja je zakonski obavezna na putevima u BiH.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se