10.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Milići: Otvoreno savjetovalište za prezadužene

MILIĆI – Opština Milići, u saradnji sa Svjetskom bankom i švajcarskom Agencijom za pomoć prezaduženim građanima, otvorila je u Milićima kancelariju za pružanje pravnih i finansijskih savjeta građanima koji imaju problema sa vraćanjem dugova bankama, mikrokreditnim organizacijama i drugim finansijskim institucijama.

Savjetnik u kancelariji Mirko Savić izjavio je danas Srni da su usluge koje nudi ta kancelarija besplatne, a da će raditi dva dana sedmično.

„Kao problem, Uočeno je da u Republici Srpskoj postoji prilično veliki broj prezaduženih građana, koji su u takvo stanje dospjeli svojim zaduživanjem ili, indirektno, davanjem garancija nekome drugom. Zato se ukazala potreba da se i na ovaj način pruži pomoć građanima koji se nađu u takvom problemu“, rekao je Savić.

Savić je objasnio da će usluge u kancelariji pružati dvoje službenika, koji već rade u opštinskim službama, a prošli su i odgovarajuću obuku za rad u savjetovalištu.

„Pomoć je prvenstveno savjetodavna. S obzirom na to da opština Milići ima formiranu službu pravne pomoći, ta pomoć može da bude u pisanom i usmenom formatu. Isto tako, prezaduženi građanin se može uputiti i finansijskoj instituciji, odnosno posavjetovati se kako treba razgovarati sa institucijom, kod koje ima zaduženje“, objasnio je Savić.

Prema projektu koji je dogovoren sa Svjetskom bankom i švajcarskom Agencijom, planirano je da savjetovalište radi dvije godine, a u opštini Milići, kaže Savić, voljni su da taj rok i produže.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se