12 C
Zvornik
19. април 2024.

Kik bokser iz Zvornik Nikola Drobnjak pokupio veliko isksutvo na Svjetskom prvenstvu

ZVORNIK – Kik bokser Nikola Drobnjak iz Zvornika učestvovao je na Svjetskom prvenstvu koje je održano u Beogradu u sastavu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Iako je poražen u osmini finala od predstavnika Čehoslovačke, Danijela Navara, ostvario je svoj san i ponio veliko iskustvo sa jakog takmičenja.

– Ovo je svakako najjače takmičenje na kome sam do sada učestvovao i kruna moje karijere. U Beogradu su bili sve sam aktuelni i bivši svjetski i evropski prvaci. Svi borci su došli izuzetno spremni o čemu svjedoči veliki broj mečeva koji su završeni nokautom. Za mene je ovo bilo veliko iskustvo i pokazatelj koliko mogu u društvu velikih asova. U prvom kolu sam poražen od Čeha. Imao sma prednost tokom najvećeg dijela meča i ispustio je pri samom kraju. Izgubio sam tjesnom odluikom sudija. Ovo prvesnstvo će mi biti veliki podstrek da nastavim još jače da treniram, i da u nekom sledećem takmičenju postignem uspjeh – rekao nam je Drobnjak.

U njegovoj kategoriji u lou kiku do 81 kilograma prvak svjeta postao je Rus Aleksandar Drobinin, koji je u finalu savladao Ukrajinca Jurija Zubčuka sa 2:1.

D.Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se